Panašu, kad vairuotojai jau supranta, kad nuolat vyksta netikėti patikrinimai. Dauguma turėjo tvarkingus dokumentus, vairavo blaivūs ir nestokojo geros nuotaikos. Motociklininkai net panoro nuotraukų asmeniniam archyvui.

Tačiau tokių, kurie tikisi „praslysti“, vis dar pasitaiko. Kiek po pirmos valandos nakties „Renault“ vairuotojas kelių policijos pareigūnams sukėlė abejonių, ar yra blaivus.

„Negėriau“, – dar iki patikrinimo alkoholio matuokliu sakė vyras.

Tačiau skaičiai alkoholio matuoklio ekrane rodė ką kita. 1968 m. gimusiam vyrui nustatytas 1,35 prom. girtumas. Jis nesiginčijo su pareigūnais, be jokių išgalvotų pasiteisinimų pasirašė protokolą. Kol laukė rašomo protokolo, paskambino prašyti pagalbos. Netrukus atvažiavo sūnaus bičiulis, kuris pagelbėjo neatsakingam vairuotojui grįžti į namus.

Policijos pareigūnai per naktį patikrino kelias miesto gatves, o kiek po 2-os val. nakties išrikiavo Ukmergės gatvėje. Čia ilgai laukti nuotykių nereikėjo. Pro policijos kordoną pralėkė „VW Passat“, kurio vairuotojas nepakluso reikalavimui sustoti. Tik toli nenuvažiavo. Trys policijos pareigūnų ekipažai žaibiškai jį pasivijo ir užblokavo prie posūkio į „Akropolio“ pusę.

Iš automobilio išlipęs vairuotojas drebėjo. Vaikinas tikino, kad esą nepastebėjo policijos pareigūnų. Jis padavė vairuotojo pažymėjimą, kuris, kaip paaiškėjo – visai ne jo. Automobilis irgi kažkam parduotas, kažkas pirko, kol kas, anot 1995 m. gimusio jaunuolio, priklauso jo draugui. Kaip ir vairuotojo pažymėjimas, bent taip tikino jaunuolis. Kai pareigūnai paprašė paskambinti dokumento savininkui, vaikinas ėmė aiškinti, kad tas kažkur išvykęs.

Keturi kartu važiavę keleiviai turėjo aprodyti kišenes. Nors jie nieko neleistino neturėjo, policijos pareigūnų dėmesį patraukė automobilio bagažinėje besivoliojanti dviračio grandinė ir žirklės, kokiomis neretai naudojasi katalizatorių vagys.

Vairuotojo biografija policijos duomenų bazėje gana spalvinga. Be vairuotojo pažymėjimo įkliuvo antrą kartą. O dar ir tiriama, ar ne jis buvo prie BMW vairo maždaug prieš mėnesį, kai registruotas pasišalinimas iš eismo įvykio.

„Tai mama“, – teisinosi jaunas vairuotojas.

Po naktinio nuotykio vaikinui teko vykti į komisariatą, laikino sulaikymo kamerą, kol tyrėjai išsiaiškins, kam priklauso automobilis ir vairuotojo pažymėjimas bei ar jie nėra vogti. Už svetimo dokumento pateikimą vairuotojui gresia baudžiamoji atsakomybė.

Vėlesni vairuotojai buvo kultūringi, tiek automobilių, tiek motociklų vairuotojai po patikrinimo su pareigūnais atsisveikino su šypsena ir linkėjo gerų darbų. Jau baigiantis reidui, per geraširdiškumą, nuotaika subjuro „Citroen“ vairuotojai. Mergina dar neturi dviejų metų stažo, o automobilyje važiavo vienu žmogumi per daug – gale „susipakavo“ keturiese.

„Ji labai nenorėjo mūsų vežti“, – neslėpė iš automobilio išsiropštę du vaikinai. Jie kelionę tęsė pėsčiomis, prieš tai pasižadėję prisiimti finansinius nemalonumus, nes baudą mergina užsidirbo per jų įkalbinėjimą.