Naktinis reidas sostinėje prasidėjo penktadienį, rugsėjo 23 d., Ateities g. Pirmasis įkliuvo neblaivus „Ford“ vairuotojas. Vyras tikino, kad „nieko negėrė, tik porą taurių viskio su kola“. Alkoholio matuoklis parodė 0,63 promilės girtumą. Tada vairuotojas pasimetė, prašė pūsti pakartotinai: „Negali būti, aš prieš valandą išgėręs pasimatavau girtumą pas draugą, ten rodė tik 0,38 promilės. Ir aš dar du litrus vandens po to išgėriau...“

Vyriškis tikino, kad jei būtų girtas, nesėstų prie vairo. Ir kartojo, kad dar prieš valandą draugo alkotesteris rodė leistiną normą. Pareigūnai leido pūsti antrą kartą. Šįkart vairuotojas „įpūtė“ tik 0,52 prom., bet buvo pasiryžęs aiškintis ir toliau, gal netgi važiuoti priduoti kraujo.

22.35 val. Ateities gatve automobiliu „Audi“ važiavo jauna porelė. Pareigūnai patikrino vairuotojo dokumentus ir paaiškėjo, kad šis neturi pažymėjimo. Vaikinas pasakojo DELFI, kad teisę vairuoti turėjo, bet prarado net 4 metams ir 3 mėnesiams dėl sukeltos avarijos ir pasišalinimo iš įvykio vietos. Kartu važiavusi mergina pažymėjimą turėjo, nežinia, kodėl nesumąstė vairuoti pati.

Po vidurnakčio reidas tęsėsi Geležinio Vilko gatvėje. 00.50 val. čia pareigūnų nurodymui sustoti nepakluso „VW Sharan“ vairuotojas. Tuojau paaiškėjo, kodėl - vairuotojas buvo neblaivus. Alkotesteris parodė 1,61 prom. girtumą. Vyras buvo ne tik girtas, bet ir agresyvus, ypač fotografų atžvilgiu - grasino paduoti į teismą bei siūlė „neužsirauti“.

Tuo pat metu reide dirbantiems patruliams įtarimų sukėlė netoliese staiga sustojusi „Mercedes“ vairuotoja. Patikrinę jos dokumentus pareigūnai nustatė, kad ši neturi pažymėjimo, kuris atimtas 2013 m. Be to, jos automobilis buvo nedraustas.

O naktinio reido pažiba tapo triukšmingas egiptietis. Jam pūsti į alkotesterį buvo didelis iššūkis. Kol buvo nustatytas 0,63 prom. girtumas, jam prireikė 5 bandymų. Pričiuptas vyras sumišo ir ėmė lieti įsiūtį ne ant savęs dėl neatsakingo elgesio, bet ant dirbančių žurnalistų. Pradėjo rėkauti, elgtis itin agresyviai. Pareigūnai bandė raminti, bet karšto temperamento anglakalbis priešinosi, todėl buvo surakintas antrankiais ir pasodintas į policijos automobilį. „Nissan“ vairuotojas yra vedęs lietuvę ir turi lietuvišką vairuotojo pažymėjimą.