Vilniaus kelių policijos ekipažai naktį vairuotojų patikrinimą pradėjo prie Trakų. Užmiestyje situacija buvo itin rami. Kiek vėliau pareigūnai persikėlė į Žirmūnų ir Olandų gatves. Nors reidas prasidėjo itin ramiai, Olandų gatvėje pasirodė pirmieji pažeidėjai. Jau pakeliui vienam iš ekipažų įkliuvo vairuotojas, kuriam nustatytas lengvas girtumas.

Kiek po vidurnakčio pareigūnai sustabdė moters vairuojamą BMW. Merginos blaivumą pamatavus alkoholio matuokliu paaiškėjo, kad vairuotoja rieda neblaivi – 0,44 prom. Iš pradžių vairuotoja šio rodiklio net nesuprato ir ramiai šypsojosi pareigūnams. Tik pranešus, jog už tokį girtumą jai bus atimtos teisės, mergina pagaliau suprato, kad rimtai prisidirbo. Net tuomet BMW vairuotoja nepasidavė – mergina puolė į nesėkmingas derybas.

Vairuotojai išaiškinus, kad už savo veiksmus teks atsakyti, ji pasiryžo apie savo vakaro nesėkmę pranešti artimiesiems bei surasti automobilį parvairuosiantį draugą.

Apie 2 val. reidas pareigūnai nutarė patikrinimą perkelti į Vilniaus senamiestį – Pylimo ir Klaipėdos gatvių kampą bei Maironio gatvę.

Vos patikrinimą pradėjus Pylimo gatvėje, sustabdyta buvo dar viena pasimetusi mergina, „VW Beetle” vairuotoja. Vis dėlto jai pasisekė – leistinos alkoholio normos kraujyje vairuotoja neviršijo. Vis dėlto mergina riedėjo su nuleista priekine padanga. Pareigūnams parodžius akivaizdžiai nuleistą padangą mergina dar labiau pasimetė ir sakė, kad važiuodama to net nepajautė. Keleiviui teko padėti merginai ir pakeisti padangą.

Netrukus buvo sustabdytas iranietis BMW vairuotojas. Vyras jau 7-erius metus gyvena Lietuvoje, čia yra deklaravęs savo gyvenamąją vietą, negena to, jau spėjo išmokti ir kalbą. Vis dėlto jis dar neturi lietuviško vairuotojo pažymėjimo, o tai traktuojama vairavimu be teisės. „Aš lyg ir girdėjau, kad reikia kito”, – neslėpė iš Irano kilęs vyras.

Apie 2.50 val. sustabdyto automobilio vairuotojas pareigūnus informavo, jog Klaipėdos gatvės pradžioje „Saab” vairuotojas sumušė galimai neblaivų pėsčiąjį. Šis parkrito ant žemės. „Saab” vairuotojas išlipo iš automobilio ir sumuštą nepažįstamą pėsčiąjį įsisodino į savo mašiną. Liudininkas pranešė, kad reikėtų patikrinti tuoj atvažiuosiančio „Saab” saloną.

Pareigūnams sustabdžius minėtą automobilį ir apžiūrėjus saloną, ant galinės sėdynės buvo aptiktas sumuštas pėsčiasis. Paklausus „Saab” vairuotojo, kur jis veža nepažįstamą sumuštą žmogų, jis it tikra motina Teresė aiškino, kad gabena vyrą į ligoninę. Abu vyrai nuvežti į komisariatą. Įvykis tiriamas.

Apie 3 val. sustabdytas indas, vairavęs „Fiat”. Pareigūnams paprašius pateikti vairuotojo pažymėjimą, vyras to padaryti nesugebėjo. Paaiškėjo, kad jis teisės vairuoti niekada ir neturėjo, nes gimtojoje Indijoje jam to niekada neprireikė.

Reidas Maironio gatvėje be teisių įkliuvo du – vienas užsienietis ir vienas lietuvis.