Pirmas sustabdytas automobilis – pirma linksma kompanija

Vienam iš patruliavusių pareigūnų „pasisekė“ – pirmoji jo sustabdyta kompanija buvo itin linksma: „Lancia“ markės automobilį vairavęs, bet vairuotojo pažymėjimo neturintis, vaikinas vežė du neblaivius keleivius namo į Prienus.

Kol buvo tvarkomi dokumentai, šie pareigūnams nedavė ramybės: be leidimo lipo iš mašinos parūkyti, surengė tiesioginę transliaciją savo draugams socialiniame tinkle, o vienas jų, paprašytas grįžti į automobilį, atsikalbinėjo ir prašė visiems pranešti, jog šiuo metu jo draugas ieško „mergos arba telyčios“. Už tokį elgesį vyras buvo įspėtas, jog gali gauti dar vieną nuobaudą.

Vidutiniam girtumui gatvėse ne vieta

Reido metu neapsieita ir be išgėrusių vairuotojų. Vos pradėjus patruliuoti, pareigūnams teko gaudyti motociklininką – šis, stabdomas pareigūnų, trumpam stabtelėjo, tačiau apsigalvojo ir nuvažiavo tolyn. Jį pagavus paaiškėjo bėgimo priežastis – jam nustatytas 1 promilės girtumas.

Kitas „pasižymėjęs“ vairuotojas – „Golf“ markės automobilį vairavęs pagyvenęs vyriškis, pareigūnams „įpūtęs“ 2,07 promiles. Vyras buvo ramus ir su pareigūnais nesiginčijo, tačiau pradėjus ieškoti, kas gali pasiimti automobilį iš reido ir parvežti jį namo paaiškėjo, jog automobilis neturi jokių dokumentų. Dėl šios priežasties vyras pareigūnų automobilyje liko beveik visam vakarui.

Apgirtęs jaunimas taip pat neprasprūdo pareigūnams pro akis. „Volvo“ vairavusiam vaikinui buvo nustatytas 0,61 promilės girtumas. Tiesa, jaunuolis nesuprato, už ką yra baudžiamas, ir guodėsi, esą vairavo „normaliai“ bei nesupranta, už ką jį iš viso sustabdė. Jo pasiimti ir automobilio parsivaryti atvykę draugai taip pat nepalengvino vaikinui vakaro, mat atvažiuodami abu draugai pamiršo pasiimti dokumentus nurodančius, kad jie turi teisę vairuoti.

Vakarėlis baigėsi anksčiau

Dar vienas kuriozas įvyko pareigūnams sustabdžius vakarėliams pritaikytą mikroautobusą. Nors viskas buvo tvarkinga, mikroautobusu keliavo per daug keleivių – vietoj aštuonių, kaip teigė, Aleksoto gimtadienį mikroautobuse šventė net 10 kauniečių.

Tačiau pareigūnų išlaipinti jie nepasimetė – du vaikinai iškart pasisiūlė pėsčiomis pareiti namo iškart po to, kai juos nufotografuos fotografai. Tiesa, portalui „Kas vyksta Kaune“ pavyko užfiksuoti, jog praėjus mažiau, nei pusvalandžiui, prie netoli reido vykdymo vietos įsikūrusio prekybos centro į tą patį mikroautobusą vėl keliavo neleistinas keleivių skaičius.

Greitai po to pareigūnams teko susipažinti su naujove keliuose – tankiais juodais tinkleliais, uždėtais ant abiejų priekyje esančių šoninių langų stiklų. Vairuotojas bandė ginčytis, jog tai – ne priekinių langų užtamsinimas, nes tinkleliai nusiima, tačiau pareigūnas buvo nepalenkiamas, tad vairuotojui teko nuimtus tinklelius slėpti mašinos bagažinėje.

Iš policijos automobilio – tarsi ant sparnų

Tiesa, reido metu nemažai vairuotojų po patikrinimo galėjo tęsti kelionę. Vienas jų neslėpė džiaugsmo ir plačiai besišypsodamas bėgte nubėgo iki savo automobilio paaiškėjus, jog jo dokumentai – tvarkingi.

Policijos pareigūnai ketina vairuotojus tikrinti visą naktį.