Nuo vidurnakčio policijos pareigūnai ėmė tikrinti kone visus Pylimo ir Maironio gatvėmis važiavusius vairuotojus. Vos prasidėjus reidui, kelių policijos dėmesio sulaukė vairuotojas, kurį teko parsivežti tėčiui – vaikinas dar neturi pilnametystės, savaime suprantama, apie vairuotojo pažymėjimą taip pat gali tik pasvajoti, tačiau labai norėjo pasivažinėti. Pasivažinėjo. Iš už tai teks mokėti baudą ir atsiprašinėti tėčio.

Dauguma vairuotojų maloniai bendravo su kelių policijos pareigūnais, tikino, kad negeriantys, ir dauguma nemelavo – alkoholio matuokliai ilgą laiką rodė nulius. Vienas vyras, pamatęs, kad jo gurkšnotas alaus bokalas buvo „įamžintas“ 0.29 promilėmis (neviršijo leistinos normos) nusijuokė, kad nesmagiausia buvo laukti, ką gi parodys patikra. Vyras sakė, kad savo normą žino ir nerizikuoja prie vairo sėsti bent kiek ją perkopęs. Dar keli vairuotojai neslėpė, kad ne koks kvapas automobilyje – nuo vežamų prisivaišinusių keleivių. Vienos moters vežamas keleivis saldžiai miegojo ir nė neprabudo, kol buvo tikrinami jos dokumentai.

Net pareigūnai pripažino, kad maloniai nustebinti, kad vairuotojų suvokimas gerėja. Tačiau ši maloni nuostaba netrukus baigėsi. Apie 2 val. nakties patikrinimui sustabdytas automobilis „Saab“. Juo kompanija važiavo atvirais langais, tad vos pareigūnas priėjo prie vairuotojo paprašyti dokumentų, vairuotojas patikino pamiršęs namuose teises. Pareigūnui kilo įtarimas, ar jaunas vyras vairuoja blaivus, tad paprašė pasitikrinti blaivumą.

Jaunas vyras geranoriškai išlipo iš automobilio ir nuėjo iki policijos tarnybinio automobilio. Kol alkoholio matuoklis apdorojo duomenimis, vairuotojas prasitarė: „bus“. Ir buvo teisus. 28 metų vyrui nustatytas 1.10 prom. girtumas. Dar prisipažino, kad per metus įkliūva antrą kartą ir, nebaigęs pokalbio su pareigūnu, tuoj pat puolė skambinti kas iš bičiulių gali atvažiuoti į pagalbą ir sėstų prie jo „Saab“ vairo. Pagalbą surado, tik paaiškėjo, kad jos neprireiks – policijos duomenų bazėje įrašyta, kad vairuotojo pažymėjimo už vairavimą neblaiviam jaunas vyras iš tiesų yra netekęs ne taip ir seniai, tad per metus antrą kartą įkliuvęs girtas jis „pretenduoja“ netekti vairuoto automobilio.

Tai sužinojęs, jaunas vyras ėmė niurzgėti ir gailiu balsu prašyti, kad jo automobilio neuždarytų į saugojimo aikštelę. „O gal nereikia?“, – bandė malonės išsiprašyti vyrukas. Pareigūnas paaiškino, kad tokie įstatymai ir palydėjo vairuotoją iki automobilio, kuriame vairuotojo laukė kompanija. Visiems buvo pranešta, kad teks susirinkti reikalingus daiktus, nes šiuo automobiliu niekas niekur nebevažiuos. Jaunas vyras vis kažkam skambino telefonu, jo nusižeminusį toną pakeitė keiksmažodžiai, galiausia, ėmė trankyti savo automobilio duris ir jau garsiai širsti, kad esą aplinkui darosi nesąmonės. Kartu važiavęs bičiulis taip pat pritarė vairuotojo įniršiui. Netrukus atvažiavo „Saab“ vairuotojo kviesti draugai, kurie tik atvykę sužinojo, kad automobilis uždaromas į policijos aikštelę. Vienas vairuotojo draugų ėmėsi žygio prieš policiją – demonstravo savo „žinias“, kad pareigūnai negerai stabdo automobilius, patys pastatė tarnybinius automobilius „ne taip“, kol kitas draugas jį tiesiog nusitempė į šalį.

Kai atvyko autovežis, kompanija užsipuolė ir jo vairuotoją. „Saab“ vairuotojas ir kartu su juo važiavęs keleivis ėmė demonstruoti savo supratimą, kaip dabar bus sulaužytas automobilis, kaip niekas nieko nemoka daryti. Visa tai jau lydėjo keiksmų lavina, mielo ir nuolankaus jauno vyro vairuotojo elgesyje jau nebuvo likę. Kelių policijos pareigūnams teko smarkuoliams paaiškinti, kad jei jie dar siautės, laukia areštinės gultas.

Akimis nulydėję nesulaužytą ir tvarkingai ant autovežio užkeltą ir išvežamą automobilį, kompanijos dalyviai pagaliau pajudėjo savais keliais. Tačiau vos po kelių minučių vėl turėjo aiškintis policijos pareigūnams. Įkaušęs praeivis, pamatęs pareigūnus pasiguodė, kad jis tik norėjo pajuokauti, o „treninguota kompanija“ jam kaip reikiant smogė. Policijos pareigūnai pasuko už kampo, kur gavęs į kailį nurodė praeivis. O čia buriavosi ta pati kompanija. Laimei, smūgio sulaukęs praeivis nebuvo linkęs į konfliktą ir greitai susitaikė su nurodytais skriaudikais. Nors šie situaciją aiškino kiek kitaip – praeivis pats juos užkabinęs. Vyrai netrukus išsiaiškino, tad areštinės gulto išvengė.

Policijos pareigūnams reidą pavyko baigti gana ramiai. Tiesa, ne visi paisė taisyklių, ne visi turėjo su savimi visus reikalingus dokumentus, tačiau nė vienas neturėjo priekaištų pareigūnams, kad patys prasižengė. O keli blaivūs vairuotojai net džiūgavo, kad yra dauguma ir tuo didžiavosi.