Ankstyvą šeštadienį, apie ketvirtą valandą ryto, atsitiktiniai praeiviai pastebėjo, kad Vilniuje, Pašilaičių mikrorajone, Medeinos gatvėje dega prie namų stovintis automobilis „Ford Scorpio“.

Kol į gaisrą skubėjo ugniagesiai gelbėtojai, dar vienas praeivis, nelaukdamas pagalbos, ėmėsi gelbėti prie pat liepsnojančio automobilio stovinčias kitas transporto priemones. Liudininkai pasakoja, kad matydamas, jog savo jėgomis gaisro užgesinti nepavyks, vyras gesintuvu išdaužė vieno iš arčiausiai stovinčių automobilių langą ir nustūmė automobilį toliau nuo liepsnų. Tada tokiu pat būdu - išdaužęs langą - pateko į kitą arčiausiai gaisro buvusį automobilį ir pastarąjį irgi nustūmė į šoną.

Automobilių savininkams teks susidėti naujus stiklus, tačiau jie turi būti dėkingi drąsiam praeiviui, išgelbėjusiam nuo sunaikinimo jų turtą.

Netrukus į gaisro vietą atskubėję ugniagesiai gelbėtojai užgesino gaisrą, tačiau iš degusios transporto priemonės nieko nebeliko. Dėl šio incidento policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Preliminaria informacija, gaisras kilo automobilio salone, todėl yra įtariamas padegimas.

Nuotraukų autorius - Aidas Bubinas.