Sustabdžius šį automobilį paaiškėjo, kad vairuotojas A. A. (gim. 1963 m.) yra girtas. Jam nustatytas 1,96 promilės girtumas. Vyriškis pareigūnams paaiškino, kad dirba vidaus reikalų ministro Dailio Barakausko vairuotoju.

Vairuotojas galėjo prisigerti ministerijos autoūkyje su budinčiu mechaniku. Vidaus reikalų ministerijos kanclerio pareigas einantis Nerijus Rudaitis tą naktį iškvietė policiją, kad patruliai nustatytų autoūkio darbuotojų girtumą. Mechanikas policijos sulaukė (įtarimas, kad jis girtas pasitvirtino), o ministrą turėjęs vežti vairuotojas, dar prieš atvykstant N. Rudaičiui, išvažiavo tarnybiniu automobiliu (matyt, vežti ministro), bet netrukus buvo sulaikytas.

Vidaus reikalų ministras D. Barakauskas DELFI sekmadienį sakė, kad naktį ketino surengti netikėtą reidą į Medininkų pasienio postą - pažiūrėti, kodėl ten nuolat susidaro didžiulės automobilių eilės. Naktį jis paskambino į ministerijos autoūkį ir iškvietė budintį vairuotoją. Tačiau kalbėdamas su juo suprato, kad tas, panašu, yra neblaivus. Todėl ministras paskambino ministerijos kanclerio pareigas einančiam N. Rudaičiui ir liepė išsiaiškinti, kas darosi autoūkyje.

Pažadintas kanceliarijos vadovas nuvažiavo į autoūkį, aptiko ten girtus darbuotojus ir iškvietė policiją. Iki pareigūnų atvykimo vairuotojas paspruko su tarnybiniu automobiliu.

"Prieš trečią nuėjau miegoti, taip niekur ir neišvažiavęs", - sakė ministras D. Barakauskas.

Ministras nurodė pirmadienį pas jį atvykti Autoūkio vadovui. Vairuotojas ir mechanikas bus atleisti iš darbo.