Apie pirmąjį gaisrą ugniagesiams pranešta iškart po vidurnakčio - 0.02 val. Prausykloje trečiame aukšte degė vaikiškas vežimėlis. Gyventojai jį išmetė per langą dar iki ugniagesių atvykimo.

O 1.39 val. gaisras šio namo trečiajame aukšte kilo iškart dviejose vietose: prausykloje degė jau keli vežimėliai, o aukšto viduryje esančioje bendro naudojimo patalpoje degė įvairūs gyventojų daiktai (spintos ir kt.).

0.56 val. buvo pradėta gyventojų evakuacija. Iš 3, 4 ir 5 aukštų išvesta apie 70 žmonių. Ugniagesių duomenimis, 23 žmonės, tarp kurių buvo viena nėščia moteris ir viena moteris su naujagimiu, ir dar 10 vaikų buvo išvežti į ligoninę apžiūrai.

21 evakuotas asmuo buvo apgyvendintas Elektrėnų priešgaisrinės gelbėjimo komandos patalpose. Ryte apgyvendinti bendrabučio gyventojai sugrįžo į savo butus. Įvykis tiriamas.

Iš Elektrėnų ligoninės viena besilaukianti moteris (turinti gimdyti artimiausiu metu) išvežta į ligoninę Vilniuje. Kiti, po apžiūros, perkelti į ugniagesių patalpas.

Gaisras likviduotas 2.45 val. Bendro naudojimo patalpa išdegė, pastatas buvo pilnas dūmų.

Padegimo versijos neatmeta ir ugniagesiai, ir pareigūnai. Pasak Elektrėnų policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininko Dainiaus Kochansko,du kartus ugniagesius ant kojų sukėlę gaisrai kilo rakinamoje patalpoje, į kurią nebuvo įsilaužta.

Ketinama apklausti pastogės netekusius žmones ir dar kartą apžiūrėti įvykio vietą. Manoma, kad vežimėlius padegti galėjo kažkas iš daugiabučių kaimynų, greičiausiai taip kažkas suvedinėjo sąskaitas. Tačiau tiksliau tyrimą po gaisro pradėję policijos pareigūnai pasakyti dar negali.