Antradienio vidurnaktį į Medininkų kelio postą automobiliu „Chrysler Grand Voyager“ atvykęs baltarusis A. H. muitininkams žodžiu deklaravo, kad su savimi cigarečių ar kitų privalomų deklaruoti prekių neturi. Netrukus išaiškėjo, kad jo vieša deklaracija – klaidinga: pilietis muitinės pareigūnui pašnibždom pateikė visai kitą informaciją.

Muitinės atstovai informuoja, kad inspektoriui pradėjus įprastą automobilio apžiūrą, vyras nuo pareigūno nesitraukė ir, pastebėjęs, kad tikrinamos vietos, kuriose jis buvo paslėpęs cigaretes, muitininkui į kombinezono kišenę įkišo dvi 50 eurų kupiūras. Paklausus, kodėl taip pasielgė, baltarusis prisipažino, kad „truputį turi“. Po šių veiksmų automobilis iškart buvo nukreiptas detaliam patikrinimui.

Tikrinimo angare tapo aišku, ką vyras „turi“, ir visai ne „truputį“: automobilio gamyklinėse ertmėse buvo aptikti 845 pakeliai „Queen“ ir „NZ“ cigarečių. Jų vertė – 2,5 tūkst. eurų. Už kontrabandos gabenimą vyrui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Dėl kyšio siūlymo Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriaus pareigūnai pagal LR BK 227 str. (Papirkimas) pradėjo ikiteisminį tyrimą, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.
Per pirmuosius 2016 metų mėnesius muitinės pareigūnai užfiksavo 84 neteisėtus pinigų siūlymo atvejus. Šiais metais tai ketvirtas muitinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 227 str. (Papirkimas).

Lietuvos muitinė primena, kad pranešti apie muitinės pareigūnų korupcijos, piktnaudžiavimo ar kitos neteisėtos veiklos atvejus galima visą parą, taip pat poilsio ir švenčių dienomis, nemokamu pasitikėjimo tel. 8 800 555 44, taip pat elektroniniu paštu pasitikek@lrmuitine.lt bei Lietuvos muitinės internetinėje svetainėje www.lrmuitine.lt