Muitinės atstovų duomenimis, tai didžiausia šiemet muitinės pareigūnų sulaikyta kvaišalų kontrabandos siunta. Pernai muitininkai sulaikė 412 kg hašišo kontrabandą.

Antradienio vakarą netoli buvusio Obelių pasienio kontrolės posto patruliavę muitinės pareigūnai patikrinimui stabdė krovinines transporto priemones.

Apie 22.30 val. vakaro patikrinimui buvo sustabdytas krovininis vilkikas „Volvo“. Patikrinus, vilkiko daiktadėžėje rasta dešimt plastikinių talpų kurui gabenti, aštuonios jų buvo tuščios, tačiau dvi akivaizdžiai kažkuo užpildytos, sunkios. Įtarus nelegaliu dyzelino gabenimu minėtos dvi talpos buvo patikrintos detaliau – tuomet ir paaiškėjo, kad jos paverstos slėptuvėmis – jų dugnai atsiveria, o viduje į kiekvieną prikimšta po 12 paketų.

Pradėjus detalią vilkiko kabinos apžiūrą, po sėdyne rasti paslėpti dar 4 paketai. Atlikus pirminį narkotinių medžiagų aptikimo testą, paaiškėjo, kad minėta medžiaga veikiausiai bus hašišas. Iš viso sulaikyti 58 kg hašišo, jo vertė „gatvės kainomis“ yra apie 1 mln. 740 tūkst. Lt.

Vilkiko vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms. Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius. Sulaikytajam gresia laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Pareigūnų žiniomis, Ž. S. praeityje dėl narkotikų jau yra turėjęs reikalų su teisėsaugos pareigūnais – praeityje, irgi gabendamas hašišo siuntą, buvo sulaikytas Vokietijos pareigūnų.

Anot muitinės kriminalistų, Lietuva pastaraisiais metais yra tapusi tranzitiniu punktu gabenant į Rusiją kokainą ir hašišą, taip pat marihuaną.
Pastarąją dažniausiai nelegaliai atplukdo iš Maroko į Ispaniją per Gibraltaro sąsiaurį. Tuo tarpu iš Rusijos per Lietuvą į Vakarų Europos valstybes dažniausiai vežamas heroinas.

Praėjusių metų rudenį MKT pareigūnai sulaikė didžiausią muitinės istorijoje – 418 kg hašišo siuntą, kurios vertė apie 15 mln. Lt.