Į Kauno teritorinės muitinės Ramoniškių kelio postą atvykęs Rusijos pilietis S. M. tikėjosi į Lietuvą prasmukti atlikęs formalias įvažiavimo į mūsų šalį procedūras. Tačiau posto pareigūnams apžiūrinėjant ruso vairuojamą „Dodge Ram 1500“, įtarimų sukėlė kai kurios jo kėbulo konstrukcijos. Pareigūnai nedelsdami priėmė sprendimą nuvaryti jį į detalaus tikrinimo vietą.

Pradėjus apžiūrinėti mašiną modernia transporto priemonių tikrinimo įranga, muitininkų įtarimai, kad automobilyje sukonstruota net ne viena cigarečių slėptuvė, tik didėjo, praneša Muitinės departamento atstovai.

Net žinodami apie vyriškio slepiamus rūkalus, pareigūnai įprastais įrankiais niekaip negalėjo pasiekti mašinos ertmėse sukimštos kontrabandos. Tokiais atvejais muitinėje pasitelkiamas gal ne toks modernus, tačiau patikimas ir laiko patikrintas įrankis – metalo pjaustyklė. O kontrabandą gabenančiam rusui liko tik stebėti jo mašiną pjaustykle raižančius pareigūnus.

Netrukus paaiškėjo, kad į Lietuvą rusas bandė įvežti 4620 pakelių (92 400 vnt.) cigarečių „Minsk“ su baltarusiškomis banderolėmis. Visa „dodže“ išslapstytų rūkalų vertė siekia 13 305,60 eurų, o už tokį kiekį nelegaliai gabentų rūkalų jau gresia baudžiamoji atsakomybė. Dėl to Muitinės kriminalinėje tarnyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas.