Lengvąjį automobilį „Opel“ atvairavęs vyras dievagojosi, kad aptiktas cigaretes mato pirmą kartą, praneša muitinės atstovai.

Mėlynu „Opel Astra“ į Raigardo kelio postą iš Baltarusijos sekmadienio popietę atvykęs 33 metų A. L. muitininkams veiksmu ir žodžiu deklaravo negabenantis jokių prekių, už kurias jam būtų galima apskaičiuoti mokesčius, ar kurių įvežimui į Lietuvą būtų taikomi draudimai ar apribojimai.

Turėdami kitokios informacijos, muitinės pareigūnai automobilį nuodugniai apžiūrėjo ir įsitikino, kad tokių prekių automobilyje vis dėlto yra. Specialiai įrengtose ir sunkiai pasiekiamose slėptuvėse (bagažinės dvigubame dugne po atsarginiu ratu bei abiejuose posparniuose) pareigūnai aptiko daugiau kaip 2,5 tūkstančio pakelių plonųjų cigarečių „NZ Gold“, pažymėtų Baltarusijos akcizo ženklais.

Cigarečių vertė – 8 tūkst. eurų.

Tačiau „Opel“ automobilį atvairavęs vyras su aptiktomis cigaretėmis nieko bendro turėti nenorėjo – jis muitininkus tikino, kad automobilį nusipirko prieš porą mėnesių ir nei apie jame specialiai įrengtas slėptuves, nei apie jose patalpintas cigaretes nieko nežinojo.

Piliečiui A. L. surašytas administracinio nusižengimo protokolas pagal LR administracinių nusižengimų kodekso 208 str. 3 d. (Kontrabanda).

Vyrui gresia 6 tūkst. eurų galinti siekti piniginė bauda, taip pat automobilio konfiskavimas.