Vairuotojas iš įvykio vietos pasišalino metęs sužalotus girtus bendrakeleivius.

A. Jonikas slapstėsi, bet liepos 11-osios vakarą įkliuvo - Biržų policijos kriminalistai jį aptiko viename rajono kaime.

Į Panevėžio apylinkės teismą atvestas A. Jonikas su žurnalistais bendravo nenoriai, tačiau visgi atskleidė įdomių jo sulaikymo detalių. Anot A. Joniko, pareigūnai jo taip ir nerado - po kelių dienų slapstymosi vaikinas policijai pasidavė pats.

"Niekas manęs nesurado. Pasidaviau pats. Miške sutikau grybautoją, paprašiau, kad leistų paskambinti tėvams. Tada atvažiavo tėvai ir iškvietė policiją", - sakė A. Jonikas.

Paklaustas, kur tiek dienų slėpėsi, A. Jonikas atsakė, jog buvo Biržų girioje, netoli Latvijos sienos, ir pirmąsias dvi dienas galėjo būti apalpęs, nes nieko neatsimenąs. Jis tvirtina po avarijos dar kurį laiką nesupratęs, kad užmušė žmogų.

Šeštadienį teisme nagrinėjamas prokuratūros prašymas nustatyti suėmimo terminą A. Jonikui.

Pasak prokuroro Gražvydo Kazlausko, A. Jonikas labiau išgyvena dėl savęs, o ne dėl to, kad užmušė moterį.

Beje, keliuose siautėjęs A. Jonikas turi 2 metų vaiką.

Nors prokuratūra prašė A. Joniką suimti trims mėnesiams, teismas leido jį suimt dviem. Teismo motyvas - A. Jonikas iš dalies pripažįsta savo kaltę.

Jis pripažįsta, kad sukėlė eismo įvykį, tačiau neigia vairavęs neblaivus. Tačiau prokuroro teigimu, neblaivumas įrodytas remiantis liudininkų parodymais, kurie matė besismaginančius automobiliu važinėjusius neblaivius jaunuolius.