Pareigūnai praneša, kad nedelsiant į įvykio vietą atskubėjus Širvintų rajono policijos komisariato (toliau – Širvintų r. PK) patruliams ir apžiūrėjus ją, nustatė, kad mirtinai sužalota 77-erių metų to paties kaimo gyventoja, o tragišką eismo įvykį sukėlęs vairuotojas su automobiliu pasišalino.

Nors automobilio įvykio vietoje nebebuvo, tačiau iš paliktų automobilio duženų pareigūnai greitai nustatė, kad iš įvykio pasišalino galimai žalios spalvos automobilis „VW Golf“.

Siekiant nedelsiant surasti nakties tamsoje pasislėpusį įtariamąjį, buvo iš namų pakeltos papildomos Širvintų r. PK pareigūnų pajėgos ir karštais pėdsakais pradėta ieškoti bėglio. Pėdsakai iš tikrųjų buvo karšti, nes po tragiško eismo įvykio buvo pažeista automobilio aušinimo sistema, iš kurios bėgantis aušinimo skystis rodė kryptį, kuria paspruko įtariamas nusikaltėlis.

Maždaug už penkių kilometrų, bėglio automobiliui pasukus į žvyrkelį, pėdsakai pradingo ir pareigūnams beliko vadovautis savo nuojauta. Tačiau nuojauta neapgavo ir po dvi valandas trukusių paieškų pareigūnai pasibeldė į vienos Širvintų rajono kaimo pakraštyje esančios sodybos duris. Sodybos kieme už ūkinio pastato pareigūnai aptiko apdaužytą žalios spalvos automobilį „VW Golf“, o jo vairuotoją – 21-erių metų jaunuolį, ramiai miegantį savo lovoje.

Pažadintas jaunuolis, iš pradžių neigė naktį vairavęs automobilį ir mirtinai sužalojęs pėsčiąją, tačiau vėliau prisipažino, kad partrenkė moterį ir iš eismo įvykio pasišalino. Vairuotojui nustatytas 0,92 prom. girtumas.

Dėl skaudžios nelaimes Širvintų r. PK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 str., o įtariamasis - jaunas vairuotojas, uždarytas į areštinę.