A. B. kaltintas tuo, kad lygiai prieš metus (2015.06.23) Kaune esančiame apleistame pastate, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, tarpusavio konflikto metu tyčia rankomis ir kojomis suduodamas kartu buvusiai moteriai smūgius į kairį šoną ir veidą, tyčia rankomis suspaudė jos kaklą, po ko ši prarado sąmonę, ir, jai esant nesąmoningos būklės, tyčia padegė jos kūną ir aplinkoje buvusius daiktus, dėl ko moteris įvykio vietoje mirė.

Kaltinamasis teisiamojo posėdžio metu kaltę neigė, nors ir nurodė, kad tą dieną buvo tame pastate kartu su nukentėjusiąja, kartu vartojo alkoholį, tačiau jokių smurtinių veiksmų jos atžvilgiu neatliko. Kaltinamojo atsakomybę lengvinančių aplinkybių nenustatyta, atsakomybę sunkina tai, kad nusikaltimą padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, o tai turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui, praneša Kauno apygardos teismas.

Teisėjų kolegija, atsižvelgusi į kaltinamojo, liudytojų parodymus, į specialistų išvadas bei kitus byloje esančius ir teisiamųjų posėdžių metu ištirtus duomenis, pripažino A. B. kaltu. Skiriant bausmę atsižvelgta į tai, kad A. B. padarė labai sunkų nusikaltimą, savo veiksmais sukėlė neatstatomas pasekmes ir padarė ypatingą žalą visuomenei. Nusikaltimas baigtas, padarytas tiesiogine tyčia, esant dviem kvalifikuojantiems požymiams – itin žiaurus bejėgiškos būklės asmens nužudymas.

Skiriant bausmę atsižvelgta ir į atsakomybę lengvinančių aplinkybių nebuvimą, į atsakomybę sunkinančią aplinkybę, taip pat, kad kaltinamasis neteistas, į tai, kad nesistengė atlyginti padarytos materialinės žalos. A. B. paskirta bausmė – laisvės atėmimas 14 metų 6 mėnesiams bausmę atliekant pataisos namuose.

Nukentėjusiesiems iš A. B. priteista 1986 Eur turtinei žalai ir 40000 Eur neturtinei žalai atlyginti.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui, skundą paduodant per Kauno apygardos teismą.