Policijai apie žmogžudystę pranešta trečiadienį apie 9.30 val. Nužudytąjį rado jo žmona, ryte nusileidusi į rūsį.

R. Voinickis buvo Vilniaus baltarusių klubo „Siabryna“ vadovas, Lietuvos gudų visuomeninių organizacijų susivienijimo prezidentas, Tautinių mažumų tarybos prie Kultūros ministerijos pirmininko pavaduotojas.

Jis dirbo Vilniaus Pranciškaus Skorinos vidurinės mokyklos direktoriaus pavaduotoju ūkio reikalams.

Suaugęs nužudytojo sūnus DELFI pasakojo, kad ryte jam paskambino motina ir susijaudinusi pranešė, kad dingo tėvas. Artimieji R. Voinickio iš pradžių ieškojo darbe, bet ten jo nebuvo.

Namuose buvo palikti jo dokumentai, telefonai, trūko tik rūsio raktų. Todėl vyro ieškojusi žmona nuėjo į rūsį.

R. Voinickio kaimynas Sergejus DELFI pasakojo, kad tai buvo labai malonus, kultūringas žmogus, šeimoje nebūdavo konfliktų, kaimynai niekada nematė jo girto. Sergejus sakė nesuprantantis, dėl ko kaimynas galėjo būti nužudytas - jis nebuvo turtingas.

P. Skorinos mokyklos direktorė Galina Sivolova DELFI sakė, kad pavaduotojas jai daug nepasakodavo apie savo gyvenimą, tačiau pasakojo, kad jam kažkas skambina ir grasina.

„Jis pasakė, kad jam keletą kartų skambino, visiškai ne darbo reikalais, kartą skambino vos ne iš Čikagos ragindami prisidėti renkant parašus, kad būtų leistos Kovo 11-osios eitynės. Kliedesiai kažkokie. Nežinau, tai tiesa ar ne - jo telefono netikrinau. Mes dar pasijuokėme - kam ten Čikagoje Romanas reikalingas! Kiti man šiandien pasakojo, neva jis jiems sakęs, kad net buvo įsėdę į jo automobilį. Man jis to nesakė“, - DELFI pasakojo R. Voinickio viršininkė.

Paklausta, ar R. Voinickis buvo prislėgtas, ji pabrėžė, kad pastaruoju metu jis pasakojo apie mįslingus skambučius su grasinimais, buvo prislėgtas, netgi apimtas panikos.

„Pastaruoju metu jis buvo apimtas panikos, bijojo, - sakė G. Sivolova. - Mano manymu, kažkas didino įtampą. Kas - tegul aiškinasi tie, kam priklauso. Bet kodėl buvo pasirinktas būtent Romanas, ir kodėl šitas žmogus turėjo mirti baisia mirtimi 7 ryto, iki šiol nesuprantu“.

Pasak jos, R. Voinickiui ryte paskambino kažkas pažįstamas. „Pakvietė į rūsį ir viskas - šeima jį rado surištą, užklijuotą, sumuštą“, - sakė nužudytojo kolega.