Gegužės 2-ąją Raseinių r., Paupio kaimo gyventojus sukrėtė žinia, kad savo namuose rasta negyva 74 metų vargonininkė. Moteris rasta gulinti ant grindų, aplink buvo daug kraujo. Kadangi ji gyveno viena ir niekas negalėjo papasakoti mirties aplinkybių, iš pradžių buvo manoma, kad moteriai sutriko sveikata, ji iškrito iš lovos ir susižalojo. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Tačiau tyrimą pakoregavo medicinos ekspertų išvada, jog senolė mirė patyrusi smurtą, nes ant jos kūno buvo aptikta sužalojimų. Kriminalistai ėmėsi nužudymo tyrimo, praneša Šiaulių apskrities policija.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai gegužės 8 d. sulaikė nužudymu įtariamą asmenį – 17-metį. Dešimtos klasės moksleivis buvo sulaikytas mokykloje ir atvežtas į areštinę.

Mokyklos suolą į areštinės gultą jis iškeitė dėl noro bet kokia kaina prasimanyti pinigų. Pirminiais duomenimis, jaunuolis pro langelį pateko į senolės namus ir, ją daužydamas, smaugdamas bei dusindamas pagalve, nužudė. Didelių turtų jis nerado, o gyvenimą susigadino visam laikui – vietoje studijų kokioje nors mokymo įstaigoje jam teks studijuoti kalėjimo gyvenimą.