Klaipėdos kelių policijos biuro ir Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai, sekmadienio rytą nuo 7 val. išsirikiavo Vilniaus plente.

Pirmas neblaivus vairuotojas buvo pastebėtas per žiūronus. Jakų žiedo link važiuojančio automobilio „VW Golf“ vairuotojas pradėjo blaškytis po eismo juostas. Sustabdžius vyriškį, iš paraudonavusių akių paaiškėjo, ką jis veikė šeštadienį. Gintaras S., gim. 1971 m., nuo šeštadienio ryto gėrė 7 laipsnių stiprumo alų. Apie 16 val. baigė gerti, tačiau to neužteko, kad sekmadienio rytą nebūtų nustatytas girtumas. Sunkiai vaikščiojančiam II-os grupės invalidui nustatytas lengvas girtumas – 1,02 prom.

Netrukus policijos motociklininkai nulėkė pasižiūrėti, ko kelkraštyje sustojo automobilis „Opel Vectra“. Jokio kriminalo, tiesiog sesuo už nosies patampė miegantį brolį, tas pabudo, pradėjo bliauti, tad mamai teko stoti kelkraštyje ir ant galinės sėdynės padaryti tvarką.

Antras neblaivus vairuotojas buvo sustabdytas taip pat važiuojantis iš miesto Jakų žiedo link. Automobilio „Renault Megane“ vairuotojui Sergejui Č., gim. 1955 m., išvakarėse gėrusiam ne vieną ir ne du butelius alaus, buvo nustatytas lengvas girtumas – 1,09 prom.

Prieš 9 val. kelių policijos pareigūnai persikraustė į kitą tradicinę reidų vietą – Liepų gatvę.

Čia sustabdžius automobilį „Audi A4“, šio vairuotojas į alkotesterį pūtė gudraudamas. Į munštuką bandė purkštenti, seiliotis, vis nusukdavo galvą į salono gilumą. Pagaliau vienas mėginimas buvo sėkmingas. Egidijui B., gim. 1987 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,92 prom. Paaiškino tradiciškai - išvakarėse gėrė alus.

Klaipėdoje vyksta 5-asis Lietuvos vaikų ir jaunimo chorų festivalis-konkursas „Mes Lietuvos vaikai“. Į šį renginį traukė vaikų pilni keleiviniai autobusai ir mikroautobusai. Sustabdžius vieną geltonąjį mokyklinį autobusiuka, kuriuo į šventę vyko 6 doviliškiai ir mokytoja, paaiškėjo, kad vairuotojas Vaidas Z., gim. 1969 m., yra truputį neblaivus. Jam nustatytas nežymus girtumas – 0,25 prom. (šių transporto priemonių vairuotojų organizme nuo 2015 sausio 1 d. negali būti nė užuominos apie promiles).

Buvo sustabdytas kitas autobusas, važiavęs į šventę, ir vaikai su mokytoja persodinti į jį. Tuo tarpu Vaidas aiškino, kad išvakarėse pjovė žolę, valgė šaltibarščius ir gėrė alų. Tai iš kur čia toms promilėms rastis?

Jam vietoje paskirta 72 eurų bauda. Vairuotojo pažymėjimas už šį pažeidimą nėra atimamas.

Ir tuo meto motociklininkai nusivijo per ištisinę liniją apsisukusį ir nuo patikros sprukusį automobilį.

Palangos kelyje buvo pavytas bėglys. Sustabdžius paaiškėjo, kad tai ne pagiringas bėglys, o pagiringa brandaus amžiaus moteriškė. „Opel Zafira“ vairuotojai Virginijai S., gim. 1954 m., nustatytas nežymus girtumas - 0,10 prom. Sakė, išvakarėse išgėrė truputį šampano. Nedaug išgėrė, taip per sprindį. Už ištisinės linijos kirtimą moteriškei paskirta 14 eurų bauda.

Po pietų kelių policijos pajėgos persikraustė į Palangą. Buvo tikrinami vairuotojai, išvažiuojantys iš kurorto. O išvažiuoja pusgirčiai. Per valandą kelyje Palanga-Šiauliai, tik nusileidus nuo viaduko, šalia Vydmantų gyvenvietės, buvo sulaikyti net 4 girti vairuotojai, o latvių baikeris bandė bėgti, tačiau buvo pavytas policijos motociklininkų.

Automobilio "VW LT35" vairuotojui Andriui V., gim. 1937 m., nustatytas lengvas girtumas - 0,47 prom. Vyras sakė, kad labai reikėjo važiuoti, tai ir važiavo.

Automobilio "SAAB 9-5" vairuotojui Viktorui Š., gim. 1965 m., taip pat nustatytas lengvas girtumas - 0,66 pom. Jis sakė, kad nesijautė girtas, tai ir vairavo.

Kito švediško automobilio "Volvo S80" vairuotojas Vaidas V., gim. 1984 m., taip pat nebuvo patenkintas savo promilėmis - 0,50 prom.

Reidas Palangoje neapsiėjo be gaudynių. Sustabdytų automobilių kolonoje staiga apsisuko vienas baikeris ir dideliu greičiu nulėkė atgal Palangos link. Policijos motociklininkai puolė vytis. Palangos gatvėmis gaudynės ilgai netruko. Motociklas "Harley Davidson" pavytas Žaros gatvėje.

Rygos gyventojas Marekas V., gim. 1976 m., buvo neblaivus - 0,26 prom. Nuo 2015 m. sausio 1-osios Lietuvoje motociklininkai taip pat turi būti blaivūs kaip stikliukai. Jų organizme negali būti nė lašo alkoholio.