Teismas konstatavo, kad merginą savo „studijoje“ juodaodis sumušė ir išžagino. Už tai jam skirtas 3 metų ir 7 mėnesių įkalinimas. Be to, nukentėjusiajai jis turės sumokėti 30 000 litų neturtinės žalos. Nuosprendį nuteistasis dar gali apskųsti.

„Studijoje“ balandžio 4-ąją vakarojo B. Oyelana, dar vienas leidimą gyventi Lietuvoje turintis juodaodis, 18-metė dvyliktokė ir jos bendraklasis. Gėrė vyną ir alų, kol moksleiviui naktį pasidarė bloga. Išėjęs į lauką vaikinas apsivėmė. Tada Babatunda jį savo automobiliu išvežė namo, o mergina liko studijoje su antruoju juodaodžiu. Šis netrukus išėjo, moksleivė pasiliko studijoje.

Grįžęs Babatunde užrakino duris ir ėmė nurenginėti merginą. Tačiau ji priešinosi, liepė neliesti jos, sakė nenorinti sekso su juo. Bet vyras pargriovė ją ant sofos, keletą kartų smogė, mergina trenkėsi galva į sofos rėmą. O tada jis ją nurengė ir išžagino. Paskui parvežė namo.

Sulaikytas užsienietis tvirtino moksleivės neprievartavęs – esą grįžęs rado ją girtą ir įsodino į taksi, lytinių santykių nebuvę. Tačiau medicinos ekspertai nustatė ką kitą.

Pirmadienį teisme paskelbus nuosprendį B. Oyelana sakė, jog moksleivė sakiusi, kad jis jai patinka, nuėjusi į dušą, o paskui jiedu lytiškai santykiavę. Mergina esą tai dariusi savanoriškai.

Nuteistasis tvirtino neturįs pinigų neturtinei žalai atlyginti, nes auginąs vaiką. Į Lietuvą šis Nigerijos pilietis atvyko prieš porą metų. 2008 metais gavo laikiną leidimą nuolat gyventi Lietuvoje. 2009-iais viena vilnietė pagimdė jo vaiką. Nigerietis vedė tą moterį. Oficialiai jis niekur nedirba.

Nuosprendis paskelbtas spalio 4-ąją. Tą dieną B. Oyelanai sukako 30 metų.
Įsigaliojus nuosprendžiui, nukentėjusiajai bus grąžinti ekspertizei paimti drabužiai, nuteistajam – patalynė, o panaudotas prezervatyvas bus sunaikintas.