Ikiteisminį tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus tyrėjai, kuriems vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Liutauras Rudzevičius.

„Bendrosiomis policijos pareigūnų bei medicinos specialistų pastangomis buvo nustatyta, kad 2011–2012 metų laikotarpyje Vilniaus miesto gyventojas, panaudojęs fizinį smurtą išprievartavo dvi merginas bei siekdamas nuslėpti nusikaltimą, vieną iš jų itin žiauriai nužudė“, – teigė tyrimui vadovavęs ir jį organizavęs prokuroras L. Rudzevičius. Baudžiamojoje byloje taip pat surinkta duomenų, kad šis nužudymas įvykdytas greta taboro esančiame miško masyve, sudavus ne mažiau kaip 80 smūgių, o paskui bejėgiškoje būsenoje atsidūrusią merginą čigonas pasmaugė padaręs kilpą iš jos kelnių ir diržo. Pasak pareigūnų, nužudė tyčia, žiauriai ir tyčiodamasis.

Kaltinamasis savo kaltę pripažino, aštuoniolikmečio atsakomybę lengvinančių bei sunkinančių aplinkybių nenustatyta. Šiuo metu jis atlieka bausmę Pravieniškių pataisos namuose už ankstesnius nusikaltimus.

Kadangi įtariamasis nusikaltimą padarė dar būdamas nepilnametis, Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už šias nusikaltimas veikas numato griežčiausią bausmę –laisvės atėmimą iki 10 metų.

Nukentėję asmenys, baudžiamojoje byloje pareiškė civilinį ieškinį daugiau kaip 500 tūkst. litų.

Remiantis statistiniais duomenimis, Lietuvos Respublikoje 2012 metai ištirta 129 išžaginimo bei 133 seksualinio prievartavimo atvejai.