Ukmergės policijos pareigūnų žiniomis, nelaimė įvyko, kai A.Gelažėlis atsistojo fanierinėje valtyje ir ši neišlaikiusi svorio apsivertė. Šiltai prisirengęs policininkas išsigelbėti nebesugebėjo.

Apie įvykio aplinkybes pasakojęs Ukmergės rajono policijos komisariato budėtojas Giedrius Žemaitis spėja, kad abu vyrai buvo blaivūs, nes jų laukė ilga kelionė atgal į Panevėžį. Tačiau viską parodys tyrimas. Vietinių teigimu, žvejai nuo kranto buvo netoli tenuplaukę, kai šioji netikėtai apsivertė. Vienas iš valtyje buvusių vyriškių savo jėgomis sugebėjo pasiekti krantą, o kitą ištraukė į nelaimės vietą atskubėję gelbėtojai.

Panevėžio rajono policijos komisariato vadovo Sergėjaus Smirnovo teigimu, 1962 metais gimęs pareigūnas policijoje buvo išdirbęs beveik dvidešimtmetį ir ruošėsi užtarnauto poilsio. Kaip darbuotojas, A.Gelažėlis buvo stropus ir darbštus žmogus.

Nuskendęs panevėžietis turėjo šeimą: žmoną ir du vaikus.

Šeštadienį nutikusi nelaimė Lėno ežere – ne pirmoji mūsų kraštiečiams. Panevėžiečių žvejų pamėgtas vandens telkinys jau kelinti metai iš eilės pasiglemžia po kelias gyvybes.

Pernai ežere nuskendo buvęs Panevėžio konservatorijos direktorius 67-erių Donatas Kazimieras Baltrūnas. Po ilgų paieškų rastas ir bendrakeleivio Panevėžio Vytauto Mikalausko menų mokyklos instrumentų derintojo 66-erių metų Algimanto Joco kūnas.

Prieš dvejus metus čia nuskendo 34 metų panevėžietis Kęstutis Mumšas ir 37-erių Dembavos kaimo gyventojas Audrius Burlingis.