Prokuratūra informuoja, kad Utenos apskrities VPK Ignalinos policijos komisariato pareigūnų ikiteisminio tyrimo metu surinktais duomenimis, pernai vasarą su motina gyvenęs 38 metų vyras parvedė į namus miestelyje sutiktą moterį.

Nors abu niekur nedirbo, bet pragyvenimui lėšų prasimanydavo uogaudami ir grybaudami. Poros santykiai pašlijo metų pabaigoje mirus motinai.

Smurtauti prieš sugyventinę 38 metų vyras pradėjo begirtaudamas su kaimynu. Vyriškis dar labiau supyko ir vėl ėmė smurtauti, kai paraginta paruošti valgio, moteris nė nesukruto. Tik kitą rytą vyriškis suprato atėmęs jai gyvybę ir pranešė apie tai policijai.

Nusikaltimo tyrimui vadovavusio Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiojo prokuroro Donato Skrebiškio teigimu, byloje surinkti duomenys atskleidė, kad kaltinamasis savo artimą šeimos narį – bendrai gyvenusią nukentėjusiąją, su kuria nebuvo įregistravęs santuokos, nužudė itin žiauriai, suvokiant, kad dėl daugybės sužalojimų moteris patyrė dideles kančias.

Baudžiamasis kodeksas už artimo šeimos nario gyvybės atėmimą itin žiauriai ir sukeliant dideles kančias numato laisvės atėmimą nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos.