Vilniečių šeimai gedulą atnešusi avarija įvyko kovo 13 d. Vilniuje, apie 20 val. 30 min., Erfurto-Žėručio g. sankryžoje. Žmonės ėjo perėja. Į penkis pėsčiuosius, tarp kurių buvo ir vaikai, ir garbaus amžiaus žmonės, rėžėsi BMW. Avarijos liudininkai neslėpė pasipiktinimo – BMW vairuotojas „driftino“ ir prieš perėją nestabdė.

Dar iki policija ir medikai atskubėjo į įvykio vietą, bendruoju pagalbos telefonu skambinę žmonės pranešė, kad vairuotojas girtas. Atvykę pareigūnai tai patvirtino – prie BMW vairo buvusiam 1991 m. jaunam vyrui alkoholio matuokliu nustatytas 1,68 prom. girtumas. Patikrinus dokumentus paaiškėjo, kad vairuotojo pažymėjimas jau anksčiau atimtas. Priežastis – vairavimas neblaiviam.

Per avariją buvo sužalotos: 76 metų moteris (įvairių kūno sričių kombinaciniai lūžiai); 73 metų moteris (blauzdikaulio lūžis) ir 20-metė mergina (juosmens slankstelio lūžis) paguldytos į ligoninę. 4 metų mergaitė (galvos sumušimas) ir 11-metė (dešinio klubo ir šlaunies nubrozdinimai) gydomos ambulatoriškai.

76 metų moters gyvybė užgeso sekmadienį, kovo 15 d.

Į areštinę penktadienio vakarą uždarytas jaunas vyras sekmadienį stojo prieš ikiteisminio tyrimo teisėją. Teismas jį leido suimti dviem mėnesiams. Praėjus vos savaitei, visas aplinkybes įvertinęs prokuroras tragišką avariją prilygino tyčiniam nužudymui. Kol dar garbaus amžiaus moters gyvybė ruseno, jaunam vairuotojui grėsė laisvės atėmimas iki 6 metų. Prokurorui sugriežtinus įtarimus, jaunam vyrui gresia laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Lietuvoje tai tik antra byla, kai avarijos tyrimas perkvalifikuojamas į tyčinį nužudymą. Pirmasis tokių kaltinimų sulaukęs ir nuteistas 26 metų Utenos gyventojas Mantas Šironas. Jis sprukdamas nuo policijos Utenoje rėžėsi į taksi automobilį ir pražudė tris žmones.