Pasak ministro, Panevėžio policija, prieš kelias dienas gavusi moters pareiškimą dėl to, kad buvęs draugas jai grasina, reagavo nedelsiant: moteris buvo apklausta kaip liudytoja, tą pačią dieną buvo apklaustas ir vyriškis.

Vyras visus kaltinimus paneigė, teigė neturįs jokių piktų kėslų, esa jis buvo neteisingai suprastas.

Po tragedijos pradėtas tyrimas dėl pareigūnų veiksmų atsakys į klausimą, ar Panevėžio policijos tolesni veiksmai buvo adekvatūs situacijai. Pasak ministro, tyrimo metu turės būti nustatyta, ar buvo kokių nors duomenų, kuriais remiantis buvo galima vyriškį sulaikyti.

"Procesinių prievartos priemonių taikymui turi būti įstatyminiai pagrindai", - sakė S. Skvernelis.

DELFI primena, kad apie nelaimę bendruoju pagalbos telefonu pranešta ketvirtadienį, 9.11 val.

Pagalbos skambinę žmonės nurodė, kad sprogimas nugriaudėjo Rėklių gatvėje. Automobilis „Fiat Bravo“ stovėjo aikštelėje. Atskubėjus pagalbai paaiškėjo, kad per sprogimą žuvo du žmonės. Ugnis automobilyje įsiplieskė akimirksniu. Žmonės sudegė neatpažįstamai.

Pirminiais duomenimis, sprogimas įvyko automobilio salone. Abu žuvusieji rasti keleivių vietose, tačiau tyrėjai neatmeta, kad iki tragiško sprogimo žmonės galėjo sėdėti kitose vietose, nei rasti jau sudegus automobiliui.

Policijos pareigūnai pradėjo tyrimą dėl nužudymo. Įtariama, kad paliktas vyras negalėjo susitaikyti su mylimosios praradimu.

Policijos departamento atstovai informuoja, kad atsižvelgiant į bylos sudėtingumą ir rezonansą, tyrimui metamos didesnės pajėgos.

Policijos generalinio komisaro sprendimu, ikiteisminį tyrimą dėl Panevėžyje įvykusio sprogimo perima Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai, kurie turi daugiau galimybių ir pajėgų. Jiems talkins Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.