Prokuratūra praneša, kad toks sprendimas priimtas išnagrinėjus teismo nutartyje nurodytus motyvus, kuriais grindžiamas atsisakymas išduoti nurodytą asmenį.

Generalinės prokuratūros manymu, teismas minėtoje nutartyje netinkamai aiškino tarptautinių teisės aktų, reglamentuojančių išdavimo (ekstradicijos) klausimus, nuostatas, netinkamai taikė ratifikuotas tarptautines sutartis bei nacionalinės teisės aktų normas, todėl ši nutartis turėtų būti panaikinta.

Po to, kai S. Shalabayevas Lietuvoje buvo sulaikytas pernai liepos mėn., Generalinėje prokuratūroje buvo gauti dviejų užsienio valstybių – Kazachstano Respublikos ir Ukrainos – teisinės pagalbos prašymai dėl šio asmens išdavimo (ekstradicijos) baudžiamajam persekiojimui.

Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra, išnagrinėjusi šiuos prašymus ir remdamasi Lietuvos Respublikos tarptautinėmis sutartimis bei nacionaliniais teisės aktais, kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą su pareiškimu dėl šio asmens išdavimo (ekstradicijos) Kazachstano Respublikai ir Ukrainai.