Viešojo saugumo tarnybos pareigūnui pasipriešinusi ir kartą jam kumščiu į veidą trenkusi Marijampolės gyventoja Margarita Brazytė „užsidirbo“ teistumą – mergina į valstybės biudžetą privalo sumokėti 6 MGL (225,96 Eur) baudą.

Atsakomybės dėl incidento Palangoje neišvengė ir M. Brazytės vaikinas Tautvydas Kižys, tačiau jam labiau pasisekė, nes jis buvo nubaustas tik administracine tvarka dėl nedidelio chuliganizmo, pasipriešinimo viešojo saugumo tarnybos pareigūnams bei jų įžeidimo.

Istorija, apie kurią DELFI jau buvo rašęs, nutiko birželio 25 d. paryčiais – apie 4 val., J. Basanavičiaus g., prie kavinės „Laukinių vakarų salūnas“.

Tą naktį judrioje ir jaunimo pamėgtoje gatvėje patruliavę Viešojo saugumo tarnybos Kauno dalinio jaunesnieji specialistai prie baro pamatė grupę asmenų. Vienas jų – T. Kižys garsiai keikėsi necenzūriniais žodžiais.

Pareigūnas emigrantą bandė nuraminti, bet vaikinas nesiliovė, todėl viešąją tvarką užtikrinti privalantis pareigūnas nutarė T. Kižį sulaikyti dėl daromų teisės pažeidimų. Bet tai padaryti nebuvo taip paprasta – vaikinas visais būdais siekė išvengti sulaikymo, muistėsi, bandė ištrūkti ir niekaip nenurimo, toliau keikėsi.

Kolegai į pagalbą atskubėjo kitas pareigūnas, kuris panaudojo imtynių veiksmus bei papurškė dujomis ir besipriešinantį T. Kižį paguldė ant žemės.

Tačiau tuo viskas nesibaigė – pareigūnus puolė tą vakarą su juo laiką leidusi M. Brazytė.

Marijampolėje gyvenanti mergina visaip stengėsi jį ištempti iš pareigūnų rankų. Nors ji buvo įspėta, kad netrukdytų atlikti savo pareigas, tačiau vis tiek nenurimo ir net pastūmė vieną pareigūnų. O paskui šiam kumščiu trenkė į veidą.

Porelės linksmybės tą naktį baigėsi – abu buvo nuvežti į policijos komisariatą. Agresyviai nusiteikusį savo vaikiną gynusiai buvo nustatytas 1,46 prom. girtumas. Į policiją nuvyko ir vaikino motina, kuri piktinosi, kad sulaikytas jos sūnus.

Būtent apsvaigimas nuo alkoholio ir buvo pagrindinė priežastis, dėl ko prie „Laukinių vakarų salūno“ kilo konfliktas.

Per apklausą policijoje M. Brazytė pasakojo, kad tą naktį su savo vaikinu linksminosi bare, o kai išėjo į lauką parūkyti, apsaugos darbuotojas jos nebeįleido atgal į vidų.

„Jis nenorėjo manęs įleisti atgal į kavinę, nes neva buvau per daug išgėrusi alkoholio, – sakė M. Brazytė. – Tai mano vaikinui Tautvydui nepatiko ir jis dėl to garsiai išreiškė nepasitenkinimą, nusikeikdamas necenzūriniais žodžiais. Tuo metu pro šalį ėjo du pareigūnai, kurie draugą perspėjo dėl tokio elgesio ir norėjo jį sulaikyti. Bet Tautvydas ėmė pareigūnams priešintis, vengė sulaikymo ir norėjo ištrūkti. Matydama, kad draugą nori sulaikyti, norėjau sutrukdyti, todėl vieną iš pareigūnų stūmiau nuo Tautvydo. Pareigūnas mane patraukė į šoną ir perspėjo netrukdyti atlikti pareigas, bet nepaklusau tokiam reikalavimui, visaip stengiausi padėti draugui ir pareigūnui kumščiu sudaviau į veido sritį.“

Marijampolietė tikino, kad nuoširdžiai gailisi dėl padaryto nusikaltimo.

Bylą išnagrinėjęs teismas į šį M. Brazytės gailestį atsižvelgė, tačiau taip pat pažymėjo, kad mergina nusikaltimą padarė būdama apsvaigusi nuo alkoholio.

„M. Brazytė prisipažino padariusi nusikalstamą veiką ir gailisi dėl savo netinkamo elgesio, kas rodo, kad ji suvokė savo elgesio neleistinumą ir savo poelgį vertina neigiamai, dėl padaryto nusikaltimo sunkių pasekmių nekilo, nukentėjusysis galėjo tęsti darbą“, – nurodė teismas.

Pasak jo, marijampolėtietės pavojingumas visuomenei nėra itin didelis, ji nėra linkusi sistemingai pažeidinėti įstatymus ir daryti nusikalstamas veikas, todėl bausmės tikslai jos atžvilgiu bus pasiekti paskyrus baudą.