Teismas išteisino D. Crusą, motyvuodamas tuo, kad jis „nepatyrė malonumo“ nuo savo veiksmų. Buvo nustatyta, kad D. Crusas lietė aukos krūtinę ir kišo pirštus į jos lytinius organus. D. Crusui grėsė 40 metų laisvės atėmimo.

Išsiaiškinta, kad D. Crusas priklausė žagintojų gaujai „Porkys de costa de Oro“ (Paršeliai iš „Auksinio kranto“), kuriai priklausė dar trys universiteto studentai – Enrike Capitante, Jorge C. Cabralesas ir Gerardo Rodrigezas Acosta. Visi keturi – turtingų verslininkų sūnūs.

2015 m. sausio 3 d. gaujos nariai pagrobė iš klubo išeinančią 17 m. D. Fernandez ir nusivežė į vieno gaujos nario butą, esantį gyvenamųjų namų komplekse „Auksinis krantas“. Vonios kambaryje gaujos nariai išžagino auką. Prieš tai jie atėmė jos mobilųjį telefoną, kad ji negalėtų paskambinti draugėms.

Teisėjas Anuaras Gonzalezas Emadis nusprendė, kad D. Crusas nekaltas. Teisėjas taip pat nepatikėjo, kad nukentėjusioji negalėjo pasipriešinti, kai ją įtempė į vieno gaujos nario automobilį.

Pažymėtina, kad D. Crusas bandė slėptis nuo tyrėjų. 2016 m. balandį, kai buvo pateikti kaltinimai, jis išvyko iš Meksikos. Jį sulaikė pernai birželį Ispanijoje, paskui pagal ekstradicijos sutartį išsiuntė į Meksiką.

Nukentėjusioji papasakojo apie patirtą pažeminimą socialiniame tinkle „Facebook“. Ji parašė, kad išgyveno pragariškas kančias ir mano, jog prievartautojų poelgio neįmanoma pateisinti.

„Taip, buvau neblaivi. Taip, nuėjau į vakarėlį. Taip, vilkėjau trumpą sijoną, kaip ir beveik visos arba absoliučiai visos mano amžiaus merginos. Ar dėl to reikia mane smerkti? Ar tai reiškia, kad esu pati kalta dėl to, kas atsitiko?“, – rašė mergina.

Išteisinamasis teismo nuosprendis žagintojui šokiravo merginos tėvą Javierą Fernandezą, nustebino daugelį teisininkų.

Didžiulį rezonansą ši baudžiamoji byla sukėlė dar prieš metus. Tada kompiuterių įsilaužėliai iš grupuotės „Anonymous“ paviešino filmuotą medžiagą, kurioje trys įtariamieji prašė išžagintos merginos atleidimo.

O kiek anksčiau J. Fernandezas prasitarė, kad iš pat pradžių buvo susitaręs su žagintojų tėvais. Pagal susitarimą, gaujos nariai turėjo atsiprašyti, lankyti psichoterapiją ir nekontaktuoti su nukentėjusiąja. Tačiau žagintojų tėvai ėmė platinti informaciją, komentuodami auką, todėl 2015 m. gegužę J. Fernandezas kreipėsi į teismą ir pareikalavo išsamaus tyrimo.