Moteris patikėjo, kad pinigus atgaus vos mylimajam grįžus iš pataisos namų ir nė neįtarė, kad jos išrinktasis kali už sukčiavimą ir moterų apgavystes. Skaudžiausiai moteriai – istorijos pabaiga. Teismas nustatė, kad teisti nėra už ką – kurčnebylė pinigus atidavė niekieno neverčiama.

Veido nenorinti rodyti kurčnebylė su penkis kartus teistu Aurimu Mendžicku susipažino internetu. Praėjus keliems mėnesiams po meilaus bendravimo, moters kalinys paprašė 80 tūkstančių litų, kad esą pirma laiko išeitų į laisvę ir galėtų susituokti.

Šių pinigų vyrui neužteko ir paprašė dar 20 tūkst. litų - advokatui sumokėti. Pinigus klaipėdietė skolinosi iš bankų ir greitųjų kreditų.

Maža to, įklimpusi į didžiules skolas ir patikėjusi, kad netrukus mylimasis iš pataisos namų išeis į laisvę ir juodu susituoks, moteris pardavė butą.

Nors butas buvo vertas 140 tūkst. litų, A. Mendžicko pažįstamas, radęs pirkėją, būstą pardavė perpus pigiau. Už dalį gautų pinigų moteris atidavė paskolas, likusius 24 tūkst. litų perdavė kaliniui.

„Praėjo gal 2-3 mėnesiai ir nutrūko bendravimas. Aš daug kartų rašiau, prašiau grąžinti pinigus. Pažadėjo grąžinti, bet iki šiol neatiduoda 20 tūkst. litų“, - pasakoja moteris.

„Po maždaug 3 mėnesių jis man pasakė, kad yra nekaltas. Tikino, kad už grotų pateko pirmą kartą. Aš patikėjau, kad jis geras žmogus, taip gražiai bendravom...“ - pasakojo moteris.

Dėl išviliotų pinigų buvęs kurčnebylės mylimasis ir jo draugas Ronaldas Brinkevičius stojo prieš teismą. Savo kaltės vyrai nepripažino ir tikino, moteriai pinigus atiduosią dalimis, kai grįš iš įkalinimo įstaigų.

Patiklia neįgalia moterimi pasinaudoję sukčiai buvo išteisinti. Tokį sprendimą priėmė Klaipėdos apylinkės teismas. Teisininkai šokiruoti: tokio sprendimo nesitikėjo nei advokatai, nei prokurorai.

Teismas nusprendė, kad moteris kaliniui skolino pinigus niekieno neverčiama, savo valia, o tai esą nėra sukčiavimas.

Sulaukus tokio sprendimo klaipėdietei su vaiku ant rankų gresia atsidurti gatvėje, mat butą įsigijęs pirkėjas iš Kauno reikalauja teisėto pirkinio.