„Kai supratau, kad mano vyras ilgam gali pakliūti už grotų, nutariau pasakyti tiesą – jokios prievartos nebuvo, mes mylėjomės abipusiu susitarimu, pasielgiau labai neapgalvotai, mane buvo užvaldęs pavydas“, – prisipažino vilnietė Indrė L.

Už tai, kad melagingai Rusijoje gyvenantį sutuoktinį apkaltino išžaginimu, moteris buvo nuteista 16 MGL (602,56 Eur) bauda. Tuo metu jos sutuoktinis, su kuriuo ji jau yra pradėjusi skyrybų procesą, buvo išteisintas dėl išžaginimo ir seksualinio prievartavimo – teismas tik konstatavo, kad vyras panaudojo fizinį smurtą prieš sutuoktinę ir už tai jam skyrė šešių mėnesių trukmės viešuosius darbus – nuteistasis įpareigotas neatlygintinai išdirbti 20 val. per mėnesį.

O visa ši labai keista istorija prasidėjo dar praėjusių metų rugpjūčio viduryje, kai už Rusijos piliečio dar 2009 m. ištekėjusi moteris kreipėsi į policijos pareigūnus. Ji pareiškė, kad savo namuose sutuoktinis ją ne tik sumušė, bet ir seksualiai prievartavo.

Moters pasakojimas pareigūnams nekėlė abejonių – ji ne tik verkė, bet ir iš tiesų buvo sužalota.

Pareigūnams ji aiškino, kad su sutuoktiniu jau negyveno nuo kovo mėnesio, tačiau kai liepos gale šis grįžo iš Rusijos, kur slaugė sergančią motiną, ji neprieštaravo, kad laikinai apsistotų jos namuose.

„Tą dieną apie vyras vonioje griežtu tonu liepė man nusirengti – paklusau jo reikalavimams, nusirengiau, nes išsigandau, kad prieš mane gali būti panaudota fizinė prievarta, – ikiteisminio tyrimo metu kalbėjo moteris. – Tada jis liepė klauptis ant kelių, o paskui – klūpint eiti iki kambario. Kai nuėjau, liepė laikyti rankas už nugaros – kai jas sunėriau, jis mane surišo virve ties krūtine. Tada vyras liepė klauptis ir atsiremti į kėdės atlošą. Atsiklaupiau, o jis pradėjo mane mušti diržu ir laidu per sėdmenis, nugarą. Sudavė apie 20 smūgių diržu ir apie 10 smūgių laidu per nugarą, kojas ir padus. Jis man draudė verkti ar rėkti, nes sakė kad bus dar blogiau.

Po to vyras man liepė klauptis ant kelių ir tenkinti jį oraliniu būdu. (…) O po to reikalavo, kad jo atsiprašinėčiau, liepė sakyti, jog mes būsime kartu, kad jį myliu. Taip pat liepė bučiuoti į įvairias kūno vietas – veidą, lūpas, krūtinę, o paskui save jaudinti, sėstis ant šampano butelio...“

Moteris taip pat nurodė, kad beklūpint ant kelių, vyras paėmė medinius skalbinių segtukus ir juos segė į krūtis ir krūtų spenelius. „Dar po to prie spenelių su siūlu pritvirtino kažkokius pakabukus“, – pareigūnams nurodė vilnietė.

Baudžiamąją bylą sutuoktiniui prašiusi iškelti moteris taip pat nurodė, kad paskui vyras ją išžagino, o po to „šiek tiek aprimo, nuo krūtų spenelių nusegė pakabukus, atrišo“.

„Jis paskui ant manęs šaukė, ar jo klausysiu, ar supratau, kad esu jo žmona, todėl turiu jo klausyti“, – moteris sakė, jog po to vyras ją paguldė į vonią, o pats virtuvėje pagamino virtų grikių su daržovėmis.

„Kai pavalgėme, jis mane nusivedė prie savo nešiojamo kompiuterio ir liepė mokytis žaisti jo mėgstamą žaidimą apie tankų mūšius, sakė, kad kol nenušausiu dviejų tankų, tol neisiu miegoti – prie kompiuterio praleidome apie 2 val., o paskui nuėjome miegoti“, – policijoje aiškino moteris.

Į pareigūnus ji kreipėsi iš karto po to, kai sutuoktinis išvažiavo į Rusiją. O kai vėliau grįžo, iš karto buvo sulaikytas ir suimtas. Jį paleisti teismo salėje nurodė teisėjas tik po kelių mėnesių, kai išnagrinėjo baudžiamąją bylą ir paaiškėjo tikrosios šios istorijos aplinkybės.

Posėdžio metu nukentėjusiąja pripažinta moteris pareiškė, kad nebegali daugiau žiūrėti į kenčiantį sutuoktinį, nes iš tikrųjų šis jos nei žagino, nei seksualiai prievartavo.

„Viskas įvyko mūsų bendra valia“, – sakė vilnietė, prisipažinusi, kad melagingai įskųsti sutuoktinį nutarė tik apimta emocijų – iš pavydo, nes sutuoktinis buvo susiradęs kitą moterį.

Kaltės dėl seksualinės prievartos niekada nepripažino ir kaltinamasis, pažymėjęs, kad santykiai su sutuoktine buvo įtempti, nes ši buvo susiradusi meilužį.

„Pavydėjau, todėl jos klausinėjau apie naująjį draugą, norėjau sužinoti intymių jos santykių su tuo vyru smulkmenų, – teisme sakė vyras. – Ji ėmė pasakoti tas smulkmenas bei nusprendė parodyti kaip viskas vyko. (…) Aš tada supykau.“

Vyras neneigė, kad tada su sutuoktine turėjo intymių santykių, patvirtino, kad ir ją mušė, bet tai esą jiems abiem patiko.