Rugpjūčio 1 d. apie 16.00 val. Radviliškio m., Laisvės al. gale, Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Radviliškio rajono policijos komisariato Patrulių būrio patruliai sulaikė neblaivų viešoje vietoje svirduliuojantį asmenį.

Kol pastarasis įsigilino į pareigūnų reikalavimus bei bandė įsėsti į patrulių automobilį, apie 16.10 val., toje pačioje vietoje pasirodė keistai manevruojantis automobilis „Honda Civic“. Pareigūnams iškart kilo įtarimas dėl tokio nestandartinio vairuotojo elgesio, todėl buvo nuspręsta jį patikrinti.

Pareigūnai informuoja, kad priėjus prie transporto priemonės vienam iš pareigūnų, jos vairuotojas suskubo imtis iniciatyvų, kurios buvo netinkamos, ne laiku ir ne vietoje.

31-erių metų vyriškis nedelsdamas ėmė apeliuoti į pareigūnų žmogiškumą, supratingumą bei pasiūlė 300 Eurų vertės „paramą“. Nuo jaunuolio sklindantis gana stiprus alkoholio kvapas (įpūtė – 2,17 prom.) išdavė „gerumo“ protrūkio pagrindą ir nutiesė tiesiausią kelią areštinės link.

„Rėmėjas“ nė neketino įsiklausyti į pareigūnų perspėjimą dėl gresiančios baudžiamosios atsakomybės bandant papirkti valstybės tarnautoją, neįvertino fakto, kad Laisvės al. nesuteikia laisvės nesilaikyti įstatymų, o pasitelkęs į pagalbą apkvaitusią šypseną, vis kvietė pareigūnus derėtis.

Visos šios istorijos finalas – labai tradicinis. „Mėgstančių padauginti“ klubas Radviliškio m., Laisvės al. gale buvo išformuotas, surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, kyšio siūlytojo atžvilgiu Radviliškio rajono policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nusikalstamos veikos, numatytos Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 227 str.

Policija primena, kad asmeniui, kuris pasiūlė arba davė kyšį valstybės tarnautojui, gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.