Pusės metukų sesutes pirmadienį apdegino trimetis brolis. Su mažylėmis be suaugusiųjų priežiūros paliktas vaikas žaisdamas padegė vežimėlį. Plykstelėjusi ugnis sužalojo mergaičių galvas, rankas, krūtinę.

"Preliminariais duomeninis, dvynukės apdegė apie 20 proc. kūno, tačiau tiksliau tai bus galima pasakyti po perrišimo, o dar tiksliau - kitą dieną", - Eltai sakė anesteziologijos, reanimacijos ir detoksikacijos skyriaus vedėjas Valius Karmanovas.

Į reanimaciją paguldytos dvynukės nuolat stebimos. Joms atliekama dirbtinė plaučių ventiliacija, leidžiami stiprūs skausmą malšinantys vaistai, todėl apie pacienčių sąmonės būklę medikams sunku spręsti.

Skyriaus vedėjo teigimu, didžiausią pavojų nuo ugnies nukentėjusių vaikų sveikatai kelia galimos infekcijos. "Dvynukėms nudegę kvėpavimo takai, plaučiuose yra pakitimų, todėl čia pat gali būti plaučių uždegimas", - sakė skyriaus vedėjas.

Dar vienas neigiamas faktorius - 6 mėnesių amžius, nes tuo metu šiek tiek keičiasi vaikų imuninė sistema.

Mergaitėms, kaip ir kitam ypač sunkiai nudegusiam ir šiame skyriuje gydomam 1,5 metukų berniukui iš Naujosios Vilnios, medikai perriša žaizdas, nudegimus tepa specialiais gydančiais tepalais.

Paklaustas, ar su pacientėmis yra tėvai, daktaras atsakė neigiamai. Daugiau informacijos apie dvynukes skyriaus vedėjas sakė negalintis teikti.

Šios ligoninės direktoriaus pavaduotoja medicinai Olga Zimanaitė sakė, kad į ligoninę kone kasdien patenka vaikai, nudegę kūnelius nelaimingų atsitikimų metu.

Panevėžio miesto vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, nelaimė Margirio gatvės 9-ajame name įvyko prieš pietus. 3 metukų ir vienuolikos mėnesių berniukui uždegus degtuką, jis iškrito iš rankų į vežimėlį, kurioje gulėjo sesutės.

Prieš nelaimę penki mažamečiai vaikai namuose buvo palikti vieni. Jų tėvas tuo metu buvo išėjęs į parduotuvę nupirkti maisto. Grįžęs į namus, jis pats užgesino degantį vežimėlį.

Policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo per neatsargumą.