Praėjusį penktadienį automobilių prekyba besiverčiantis marijampolietis S.R. pasigedo mikroautobuso, kurį buvo palikęs savo pažįstamo kieme. Netrukus apvogtajam buvo paskambinta ir pasiūlyta per tarpininką susimokėti tūkstantį JAV dolerių ir po to atsiimti mašiną.

S.R. kreipėsi į ONTT pareigūnus, kurie organizavo operaciją. Mikroautobuso savininkas buvo susiradęs kelis tarpininkus, bet reketininkams įtiko tik 34 metų Gintaras Leonas, pravarde "Metras". Šis, pabendravęs su išpirkos reikalautojais, S.R. pareiškė, jog teksią mokėti dviem šimtais dolerių daugiau.

G.Leonas iš S.R. paėmė pinigus. Išpirkos reikalavę asmenys "Metrui" parodė, kad mikroautobusas stovi kelyje Marijampolė-Prienai, netoli sąvartyno. S.R. jį ten rado.Tai buvo ženklas pareigūnams, kad reketininkus galima sulaikyti su įkalčiais - pažymėtomis dolerių kupiūromis.

"Metras" buvo sekamas. ONTT darbuotojai nusekė į Geležinkelio gatvėje gyvenančio 37 metų Henriko Žukovo butą. Laiptinėje pareigūnai susidūrė su išeinančiu G.Leonu. Paklaustas apie pinigų perdavimą, "Metras" išsigynė niekam nieko nedavęs. ONTT darbuotojai paskambino į anksčiau už savavaldžiavimą teisto "kysinių" grupuotės nario H.Žukovo buto duris.

Žukovų bute pareigūnai atliko kratą. Bemaž dvi valandas buvo tyrinėjamas kiekvienas kampelis. Galop buvo nuspręsta atlikti H.Žukovo žmonos, Marijampolės pašto skyriaus viršininkės 35 metų Svetlanos Žukovienės asmens apžiūrą.

Ją atliko specialiai iškviesta ONTT pareigūnė. S.Žukovienė iš pradžių atsisakė nusirengti - esą trukdo moteriški negalavimai. Tačiau pareigūnė buvo atkakli. Paaiškėjo, kad H.Žukovo žmona apie negalavimus melavo. Moteris savo kelnaitėse slėpė tūkstantį dolerių.