Ikiteisminiame tyrime gauta Valstybinės teismo medicinos tarnybos ekspertų išvada patvirtino preliminarų spėjimą, kad kūdikis, maždaug 34 nėštumo savaitę gimė negyvas, ant kūdikio kūnelio jokių smurto žymių nerasta. Ekspertas nustatė, kad kūdikėlis rastas vandenyje praėjus maždaug vienai-dviem savaitėms po gimimo.

Moteriškos lyties kūdikio lavonėlis surastas suvyniotas į audeklus ir įdėtas į polietileno maišelį. Preliminariai, nesant komplikacijų vaikelis turėjo gimti šių metų rugpjūčio 19–20 dienomis, praneša Telšių apskrities policija.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai prašo atsiliepti asmenis, turinčius informacijos apie šį įvykį ar jo aplinkybes, atpažįstančius nuotraukoje matomo užkloto savininką ar turinčių duomenų apie moteris, turėjusias gimdyti rugpjūčio pabaigoje, tačiau netekusias vaisiaus.

Nustačius, kad vaikelis gimė jau negyvas, prašome atsiliepti ir pačią vaikelio mamą, kuri tiksliau galėtų paaiškinti įvykio aplinkybes. Informacija yra labai svarbi ir reikalinga teisingam procesiniam sprendimui ikiteisminiame tyrime priimti.

Turint bet kokios informacijos, susijusios su šiuo ikiteisminiu tyrimu, prašoma kreiptis į Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriaus vyresniąją tyrėją Jurgitą Kekienę, tel. 8 600 69266, Operatyvaus valdymo skyrių, tel. 8 444 60343, Bendruoju pagalbos centro numeriu 112 arba Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pasitikėjimo telefonu 8 444 60345.