Avariją matę pavakaroti prie upės susirinkę žmonės pastebėjo, kaip iš automobilio iššoko du jauni vyrukai.

Liudytojai tuoj pat apie įvykį pranešė bendruoju pagalbos telefonu, taip pat - kad gali būti sužalotų žmonių, nes smūgio būta nemenko.

Atvykus policijos pareigūnams, du vyrukai tikino, kad jie važiavo „Opel“ vienatūriu. Anot jų, nė vienas nevairavo. Esą vairuotojas paspruko.

Girčiausiai atrodantis jaunuolis buvo pakviestas į tarnybinį policijos automobilį, jis tikino, kad tikrai nevairavo.

Greitosios pagalbos medikai taip pat atvyko į nurodytą vietą. Paaiškėjo, kad jų pagalba nėra reikalinga, tad netrukus jie išvyko.

O štai pareigūnams nebuvo paprasta išsiaiškinti, kas vairavo ir kiek žmonių iš tiesų važiavo automobiliu.

Kiek blaiviau atrodantis jaunuolis irgi nenorėjo atvirauti, kas buvo prie automobilio vairo. Keli jo draugai ėmė tikinti, kad jie turi teises, todėl reikalauja, kad niekas nefotografuotų ir nefilmuotų.

„Susitiksim rytoj, papasakosiu“, - DELFI pareiškė vienas vaikinų, kurį draugai pašaukė Raimundo vardu ir paprašė jo neprovokuoti.

Į avarijos vietą atvykę jaunuolių bičiuliai tvirtino, kad tikrai nežino, kas įvyko, vieni sakė, kad atvažiavo jau po avarijos, kiti iš viso nepanoro kalbėtis, tik ėmė reikšti pretenzijas, kad drįstama fotografuoti automobilį ir įvykio vietą.

Po ilgų diskusijų su policija, drąsiausias buvęs 1994 m. gimęs vyrukas prisipažino, kad prie vairo buvo jis. Patikrinus alkoholio matuokliu nustatyta, kad vaikinas buvo gerokai išgėręs - matuokliu nustatytas 1,68 prom. girtumas.

Jo bičiulis labiau svirduliavo ir vis skundėsi, kad skauda ranką. Tačiau netrukus nuėjo pas savo draugus ir laikėsi atokiau nuo pareigūnų.

Netrukus vaikinas įsidrąsino ir vietoj reikštų priekaištų, sumanė papozuoti. Po to vėl nusprendė, kad dėmesio nebenori.

Raimundo vardu draugų vadinto jaunuolio kažkuris paklausė: „O mama jau žino?“. Vaikinas atsakė, kad dar ne.

Kodėl jis sumanė pasivažinėti ir vairavo išgėręs, šie klausimai Raimundo vardu vadintam jaunuoliui nepatiko.

„Sakau, susitiksim rytoj, tada ir pasikalbėsim. Jei žinotumėte, kieno čia mašina... Rytoj papasakosiu“, - vis kartojo vaikinas.

Jam prisipažinus, kad vairavo, policijos pareigūnams nebereikėjo jo vežti į komisariatą.

Atvykęs autovežis turėjo važiuoti per pievą. „Leiskite bent daiktus pasiimti, - paprašė pareigūnų keli vaikinai.

Prisiėmęs atsakomybę jaunas vyras dar iki išvežant į saugojimo aikštelę automobilį paprašė draugų apžiūrėti, ar po variklio dangčiu dar liko kas nesulaužyto. Po to automobilis buvo išvežtas.