Už šį poelgį mergaitei įteiktas „Gėrio sergėtojo“ apdovanojimas.

Tiksliai apibūdino nusikaltėlį

Kovo 13 d. apie 17.40 val. Kauno pareigūnai gavo pranešimą, kad Laisvės alėjoje esančiane bute vyras muša moterį. Buvo nurodyta, kad į policiją skambino mažametė mergaitė. Nuvykus į vietą, prie namo patruliai pastebėjo mergaitę, kuri aiškiai ir drąsiai paaiškino, kad jos mamą ką tik sumušė kažkoks vyras.

Devynmetė smulkiai nurodė minėto vyro požymius ir pasišalinimo kryptį. Patruliai bute rado moterį, kuri dėl patirtų sužalojimų tuo momentu paaiškinti nieko negalėjo. Moteris buvo pristatyta į gydymo įstaigą.

Netrukus, pagal mergaitės apibūdinimą, Laisvės alėjos ir Simono Daukanto gatvės sankirtoje patruliai pastebėjo idealiai požymius atitinkantį vyrą, kuris buvo sulaikytas ir prisipažino sumušęs moterį.

Kamilė puikiai atliko savo pilietinę pareigą – padėti, laiku paskambino į policiją ir drąsiai padėjo policijai užkardyti nusikaltimą bei išsiaiškinti nusikaltimą padariusį asmenį.

Svajoja tapti veterinare

Ketvirtadienį minint Angelų sargų arba Policijos dieną Kamilė apdovanota specialiu „Gėrio sergėtojo“ prizu.

„Tiesiog paskambinau telefonu 112. Kad taip reikia daryti, žinojau jau labai labai senai – ir mokykloje mokina, ir mama sakė. Tai jau žinojau, kai man buvo gal šešeri metai“, – DELFI pasakojo Kamilė.

Mergaitės mama sako, kad Kamilė itin aktyvus ir drąsus vaikas. Kovo 13-osios vakarą į jų namus įsilaužė kaimynystėje gyvenantys asocialūs vyrai. Greičiausiai, nusikaltėliai norėjo apvogti šeimą – nepasimetusi mergaitė čiupo telefoną, spruko iš buto ir iškvietė pareigūnus.

Šiuo metu Kamilė mokosi Juozo Naujaulio muzikos gimnazijoje. Mergaitė groja fortepijonu, o ateityje norėtų tapti veterinare.

„Aš planuoju būti gydytoja. Gyvūnėlių gydytoja“, - patikslina Kamilė.