DELFI rašė, kad itin kruvina drama įvyko Palangoje naktį iš ketvirtadienio į penktadienį.

Apie 1 val. S. Nėries gatvėje esančios vilos, kurios kambariai nuomojami poilsiautojams, viename butų rastas 33 metų Svetlanos lavonas. Jos krūtinėje žiojėjo durtinės žaizdos.

Tame pačiame bute policijos pareigūnai rado ir 27 metų Gruzijos pilietį Guramą, kurio krūtinėje taip pat buvo matyti keturios durtinės žaizdos.

Vyras išgabentas į ligoninę, jis gydomas Reanimacijos skyriuje. Vyrą saugo policijos pareigūnai, nes jis laikomas įtariamuoju dėl moters nužudymo, mat kol kas nėra duomenų, kad bute būtų buvę kitų žmonių.

Medikų teigimu, vyro gyvybei pavojaus nėra, nors jo būklė ir sunki. Guramui buvo perdurtas plautis, vienas dūris – pilvo srityje, o kitais dviem dūriais padaryti tik paviršiniai sužalojimai. Vyras buvo operuotas.

Viena versijų, kodėl įvyko ši kruvina, mirtimi pasibaigusi drama, yra ta, kad pora tiesiog susipyko. Esą ūmaus būdo Svetlana galėjo priekaištauti savo gyvenimo draugui, nes jis grįžo neblaivus.

Pareigūnai jau sudėjo taškus ant „i“, kad vieno kurorto viešbučio darbuotojai ketvirtadienio vakarą du kartus kvietėsi į pagalbą patrulius, kad jie padėtų nuraminti siautėjantį neblaivų gruziną.

Nors jis buvo nuvežtas į Palangos policijos komisariatą, tačiau po kelių valandų paleistas. Tuomet jis ir grįžo į nuomojamą būstą. Pora veikiausiai taip susiginčijo, kad buvo griebtąsi peilių.

Neatmetama galimybė, jog gruzinas bandė nusižudyti, todėl jo krūtinė ir buvo subadyta.

Kol vyko ši kruvina drama, name buvo ir du mažamečiai poros vaikai. Vienam jų – vieneri metukai, kitam – dveji.

Vaikai iškart po nelaimės buvo apgyvendinti laikinos globos grupėje Palangoje. Tačiau jau penktadienio pavakare atvežti į Klaipėdą, nes jų tėvų deklaruota gyvenamoji vieta yra uostamiestyje.

Vienerių metukų berniukas paguldytas į ligoninę, kad jį profilaktiškai stebėtų medikai. Vyresnis jo broliukas įkurdintas globos įstaigoje.

„Vaikais bus pasirūpinta“, - patikino vaikų teisių sergėtojai. Jų tikslas – rasti nužudytos Svetlanos giminaičius, kurie galbūt galėtų susitvarkyti dokumentus ir globoti vaikus.

Tačiau giminaičių rasti kol kas nepavyksta, esą jų nė vieno nėra Lietuvoje, visi – užsienyje. Todėl gali būti, kad ir Gruzijoje bus ieškoma berniukų tėvo giminaičių, kurie galėtų pasirūpinti vaikais.

Dienraščiui „Klaipėda“ vilos, kuriame būstą nuomojosi Svetlana ir Guramas, savininkė pasakojo, kad šeima nekonfliktavo. Moteris žinojo tik tiek, kad jauna pora su vaikais ruošėsi išvykti į Vokietiją.
Darbo pasiūlymą neva turėjo žuvusioji. Tačiau be vyro, kuris nėra Europos Sąjungos pilietis, ji nenorėjo išvažiuoti.

„Jie ne pirmą kartą pas mane apsistoja. Dabar gyveno gal tik tris savaites. Žmona džiaugėsi, kad jiems sekėsi tvarkyti dokumentus, kelių pažymų tik reikėjo sulaukti. Esą jiems pavyko gauti leidimą Vokietijoje gyventi ir dirbti penkerius metus“, – dienraščiui „Klaipėda“ pasakojo palangiškė.