Rytų Londono policijos pareigūnai suėmė tris 12-kos, 13-kos ir 15-kos metų „Sydney Russell“ mokyklos mokinius, kurie muštynių metu sužalojo kitus asmenis. Šaltinių teigimu, įtariama, kad sulaikytieji konflikto metu laistė rūgštį, dėl stiprių nudegimų trys nukentėjusieji pateko į ligoninę. Pačius sunkiausius sužalojimus, pasak Londone gyvenančios Agnės (tikrieji vardas ir pavardė redakcijai žinomi – aut. past.), patyrė jos dukra.

„Šiuo metu ji jau yra namuose, tačiau kasdien reikia važiuoti į ligoninę. Regėjimas atsistatė, bet akies vidus išdegintas, ašarų latakų nebėra“, – apie dukros prastą sveikatos būklę „Tiesai“ sunkiai žodžius rinko Agnė bei vienoje internetinėje grupėje teigė, kad jos atžala tik per plauką neprarado regėjimo – paauglei nuodingąja medžiaga sužalota ir akis, ir veidas.

Pranešama, kad policijos pareigūnai į „Sydney Russell“ mokyklą atvyko trečiadienio popietę, vasario 22 d., 14 val. Du iš sulaikytųjų mokinių šiuo metu jau yra paleisti.

Po nerimą pasėjusios istorijos savo artimojo patirtimi toje pačioje grupėje pasidalino ir dar viena lietuvė. Anot moters, Ostereley mieste praėjusių metų spalio mėnesį jos 17-mečiui giminaičiui rūgštimi buvo apipiltas veidas. Už kelių dienų jaunuolio laukia sudėtinga operacija, kurios metu išdegintą akį pakeis dirbtinė.