Incidentas įvyko pirmadienį „Upper Richmond Road“ gatvėje statomame aštuonių aukštų pastate, kuriame bus įrengti butai ir prekybinės patalpos. Taip pat skelbiama, kad buvo sužeisti dar du darbininkai, ant kurių užkrito lietuvis.

Darbo inspekcija ir policija jau pradėjo tyrimą, tačiau lietuvio mirtis nelaikoma įtartina. Iš pradžių buvo skelbta, kad statybvietėje sugriuvo pastoliai, tačiau ši informacija nepasitvirtino.

Skelbiama, kad su žmona Sandra tris vaikus auginęs J. Kopickas Jungtinėje Karalystėje gyveno daugiau nei dešimt metų ir dirbo statybose.

Vienas iš žuvusio lietuvių kolegų, kuris buvo nesunkiai sužeistas, iš ligonės buvo paleistas antradienį. Kitas vyras, kuris patyrė rimtesnių krūtinės ir pilvo sužalojimų, vis dar gydomas ligoninėje. Jo būklė stabili. Skelbiama, kad abu sužeistieji yra maždaug 30 metų britai.

J. Kopicko draugas Andrius Raškevičius sakė, kad J. Kopickas buvo „labai geras žmogus, kuris visiems padėdavo.“

„Jis buvo puikus vyras, kuris labai mylėjo savo šeimą. Ji jam buvo labai svarbi. Jis buvo puikus tėvas ir vyras. Jis taip pat buvo geras draugas ir visiems padėdavo. Lietuvių bendruomenėje jis buvo gerai žinomas kaip visiems draugiškas žmogus“, – sakė A. Raškevičius.

„Vis dar nustatinėjamos incidento aplinkybės, – sakė Londono policijos atstovas. – Šioje pradinėje stadijoje tik žinoma, kad iškrito vyras“.

Daugiabutį statančios kompanijos „St James“ atstovas sakė, jog kompanija taip pat pradėjo vidinį tyrimą