„Aš jau nežinau ką su juo daryti – štai ir vėl buvo sulaikytas, dukros mašiną policija į aikštelę uždarė“, – antradienį net apsiverkė A. Asevičiaus sutuoktinė. Ji neslepia, kad sutuoktiniui reikalinga pagalba, bet šis to net nenori girdėti.

Tačiau žinomas muzikas kratosi jam policijos pateiktų kaltinimų – nors jo galimai padarytus Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus ne kartą užfiksavo vis kiti pareigūnai, A. Asevičius tikina, kad su juo norima susidoroti.

Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Alenas Piesliakas antradienį atvertė bylą, kurioje 69 metų A. Asevičiui pateikti kaltinimai dėl to, kad dar birželio 5-osios vakarą jis būdamas neblaivus prie namų, Krakiškių sodų 2-oje gatvėje, esančioje netoli Žaliųjų ežerų, vairavo automobilį „Toyota Avensis“ ir atsitrenkė bei apgadino kaimynės tvorą.

Sodų bendrijoje gyvenanti nukentėjusioji moteris pasakojo, kad tą vakarą buvo prie namų, kai pamatė, kaip gatvėje keistai manevravęs automobilis netikėtai sustojo ir bandė apsisukti.

„Pamaniau, kad vairuotojas pasiklydo, bet staiga išgirdau smarkų smūgį – automobilis trenkėsi į tvorą, po to dar kartą, bet ne taip jau garsiai, – pasakojo moteris. – Buvau prie pat, todėl pribėgusi prie automobilio bandžiau jį stabdyti, o vairuotojas man aiškino, kad nieko nepadarė. Norėjau iš jo atimti automobilio raktelius, bet jis nedavė – iškviečiau policijos pareigūnus, nes jis atrodė neblaivus“.

Nukentėjusioji tuo metu nežinojo, kad automobilį, anot jos, vairavęs A. Asevičius yra jos kaimynas. „Iki tol jo nepažinojau“ – tikino moteris.

„Iškviečiau policiją, nes juk mūsų soduose yra daug vaikų, jie ir su dviračiais važinėja – reikia užkirsti kelią galimoms nelaimėms“, – sakė ji.

Policijos pareigūnus moteris kvietė ir praėjusio sekmadienio vakarą – teisme ji sakė, kad A. Asevičius vėl neblaivus sėdo prie vairo. „Nesuprantu, kaip iš jo neatimtas vairuotojo pažymėjimas“, – teigė byloje nukentėjusiąja pripažinta vilnietė, kuriai draudimo bendrovė už apgadintą tvorą sumokėjo 810 Lt.

Tuo metu į sodus dar birželio mėnesį atvykęs kelių policijos pareigūnas Arūnas Stuglys sakė, kad A. Asevičiui buvo nustatytas girtumas – jis pripūtė 1,43 prom. alkoholio.

„Atvykome į sodus, nes gavome pranešimą, kad neblaivus vairuotojas išvertė tvorą“, – teigė pareigūnas.

Visiškai kitokios įvykių versijos laikosi A. Asevičius – jis kategoriškai neigė vairavęs automobilį, tačiau pripažino, kad buvo neblaivus.

Žinomas choro dirigentas teisme sakė, kad tą vakarą nusprendė aplankyti neįgalų savo kaimyną.

„Visiškai šalia, gal 50 metrų nuo mano namų, gyvena toks Pranas, jis yra be abiejų kojų, todėl užėjau pas jį, išgėrėme puslitriuką, bet aš juk nevairavau – norėjau jam pagroti armonika, padainuoti“, – A. Asevičius teigė, kad jo automobilį galėjo vairuoti kaimynas.

Atsakomybėn patrauktas vyras teigė, kad kaimynės tvora net nebuvo apgadinta. „Tą vakarą buvo tamsu, todėl nieko nesimatė, bet kai kitą rytą bėgau krosą, mačiau tą tvorą – jai nieko nebuvo nutikę“, – aiškino jis.

Teisės vairuoti A. Asevičius neteko dar kovą, kai įsigaliojo praėjusių metų gruodžio pabaigoje teismo priimtas nutarimas – jame konstatuota, kad muzikas vairavo automobilį neblaivus. A. Asevičius teigia, kad šį nutarimą apskundė Lietuvos Aukščiausiajam Teismui ir sieks įrodyti, kad vairuotojo pažymėjimas iš jo atimtas nepagrįstai.

Vilniaus miesto apylinkės teisme nagrinėjama dar viena A. Asevičiui iškelta byla – policijos pareigūnai jam surašė protokolą, nes jis vairavo automobilį neturėdamas tam teisės bei viršijo leistiną greitį daugiau kaip 20, bet ne mažiau kaip 30 km/val.

Garsus visuomenininkas teisme taip pat pasakojo, kad visos jo bėdos prasidėjo, kai praėjusių metų liepą jis dalyvavo pikete „prieš iškrypėlius ir pederastus“ – esą tada jį sužalojo policijos pareigūnai.

„Aš juos apskundžiau, todėl turiu prielaidą, kad taip jie ieško būdų man keršyti“, – teigė pensininkas. Dėl to A. Asevičius net lankėsi pas vidaus reikalų ministrą ir viceministrą.

A. Asevičius yra dirbęs įvairių chorų dirigentu ir meno vadovu, su chorais sovietiniais laikais gastroliavo užsienyje, yra pelnęs daug prizų. Jis taip pat dirbo Lietuvos televizijos Muzikos redakcijoje, yra buvęs atsakingasis sekretorius ir vyresnysis redaktorius, žurnalistas, taip pat parengė laidų ciklus apie dainų šventes, chorus, nuo 1978 m. jis buvo vienas iš pagrindinių „Dainų dainelės“ televizijos konkursų organizatorių.