Dar viena mergina, dalyvavusi incidente, buvo pažeminta savo draugų akivaizdoje – viena mergina ją griebė už ilgų plaukų ir ištempė į šokių aikštelę.

„Šis įvykis man yra labai nemalonus, stengiuosi apie tai negalvoti“, – pirmadienį Vilniaus miesto apylinkės teisme prisipažino kaunietė Kristina S.

Teisėjas Arūnas Budrys pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje prokurorų kaltinimų dėl viešosios tvarkos sutrikdymo sulaukė pusseserės – Berta Bačiulytė ir Simona Babinskaitė.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktos merginos teisme kol kas neišsakė savo pozicijos – nurodė, kad įvykio versiją išdėstys tik tuomet, kai bus apklausti visi nukentėjusieji ir liudytojai.

Bylos duomenimis nustatyta, kad incidentas sostinės klube „Pabo Latino“ įvyko dar 2011-ųjų spalio 9-osios rytą, apie 3.30 val. – įtariama, nuo alkoholio apsvaigusi S. Babinskaitė iš pradžių alkoholiu apipylė Kristiną S., o vėliau griebė ir tampė ją už plaukų, tuo metu B. Bačiulytė esą metė tuščią butelį šampano į vaikiną, buvusį su merginomis – šiam buvo nuskelti du dantys, dar vienas buvo sužalotas.

Tą naktį klube su draugais viešėjusi Kristina S. teisme pasakojo, kad populiarioje pasilinksminimo vietoje išbuvo tik apie valandą – po apsilankymo jos draugė Monika A. ir draugas Antxonis P. buvo išvežti į ligoninę. Tuo metu kartu su jais buvę du brazilai nenukentėjo – vienas jų yra žinomas futbolininkas Nathanas Junioras, šiuo metu runtyniaujantis Rusijoje.

„Atsisėdome ant mikštasuolio, kai išgirdome replikas, kokią teisę mes turime čia sėdėti, – pasakojo Kristina S. – Iš tikrųjų, gal ir neturėjome teisės, gal jis užimtas, gal žmonės už jo rezervaciją pinigus mokėjo, todėl Monikai sakiau, eikime iš čia. Bet dar nespėjus atsistoti buvau apipilta kažkokiu gėrimu – tuo metu Monika stojosi pasakyti mūsų draugui, o kol aš bandžiau susivokti, kas čia vyksta, pamačiau, kaip prie manęs artėja mergina, kuri netrukus greibė už mano plaukų ir ėmė tempti į šokių aikštelę“.

Nukentėjusiosios teigimu, viskas vyko akimirskniu. „Mus šokių aikštelėje išskyrė čia buvę vaikinai – tuo metu pamačiau, kad prie staliuko stovi apsiverkusi Monika“, – Kristina S. sakė, kad jos draugę ir draugą sužalojo į juos sviestas, greičiausiai, šampano butelis.

Mergina teigė, kad ją už plaukų į šokių aikštelę ištempė S. Babinskaitė, o į draugus butelį metė B. Bačiulytė.

„Mūsų bičiuliai jas pagavo jau besišalinančias iš baro ir sulaikė, paskui jau atėjo apsauga, buvo iškviesta policija“, – kalbėjo ji.

Nukentėjusioji patikino, kad klube nevartojo alkoholinių gėrimų – gėrė tik mineralinį gėrimą. Ji taip pat neigė vienos kaltinamųjų žodžius, jog esą ši buvo išvadinta žiurke. „Mes esame pakankamai išsilavinę žmonės, tokių žodžių nevartojame“, – patikino ji.

Tuo metu nukentėjusiuoju pripažintas ispanas Antxonis P. sakė, kad buvo sužalotas be jokios priežasties.

„Pamačiau, kad tarp dviejų merginų ir mano draugų dėl kažko kilo konfliktas, priėjau prie Monikos ir paprašiau paaiškinti, kas čia vyksta, kai viena mergina paėmė kažkokį daiktą ir į mane metė“, – teigė užsienietis. Jis sakė, kad buvo sviesta iš visų jėgų: „Nespėjau net pasitraukti“.

„Tada klube buvę italai manęs klausė, kas nutiko, nes visur buvo kraujo, aš jau negalėjau kalbėti – baro apsaugininkas nuvedė mane nusiprausti, nes visas veidas buvo kruvinas“, – teisme sakė jis.

Ikiteisminio tyrimo metu kilo neaiškumų, ar iš tikrųjų, įtariama, šampano butelį į nukentėjusiuosius sviedė B. Bačiulytė, todėl policijoje net buvo surengta akistata. Tiek Kristina S., tiek Antxonis P. tada negalėjo tiksliai pasakyti, ar iš tikrųjų į juos butelį metė B. Bačiulytė. Tačiau dabar nukentėjusieji yra garantuoti – taip, tai B. Bačiulytė sviedė butelį.

Kristina S. sakė, kad po kiek laiko internete ėmė ieškoti informacijos apie jas užpuolusias merginas.

„Radau Bertos nuotraukas – per akistatą ji buvo pakeitusi plaukų spalvą, net nosis man atrodė kitokia, tačiau pamačiusi nuotrauką iš karto supratau, jog tai ji, net Monikai iš karto puoliau skambinti“, – nukentėjusioji sakė, kad abejonių dėl to nekilo ir jos draugei, ir draugui ispanui.

„Iš pradžių negalėjau teigti, kad čia yra tas pats žmogus, kol nepamačiau nuotraukos internete – ta nuotrauka man priminė, jog čia ta mergina, ją sunku buvo atpažinti akistatos metu – tai buvo kitas žmogus“, – sakė Kristina S.

Teisme buvo apklausti ir du policijos pareigūnai, tą naktį atvykę į naktinį klubą. Jie teigė, kad sužalojimu įtariamos merginos buvo pristatytos į policijos komisariatą. „Jos sakė, kad jas Alfonsas Penikas aplaistė gėrimais“, – teigė policininkai.

Vienas jų pažymėjo, kad „Pubo Latino“ – vieta, į kurią tekdavo dažnai vykti aiškintis įvairių konfliktų.

Šioje byloje teismas dar neapklausė legendinio vaikų ansamblio vadovo, vokalo pedagogo A. Peniko – jis yra kviečiamas į kitą posėdį, suplanuotą kovo pabaigoje. Anksčiau jis teigė, kad jį viena mergina aplaistė raudonu vynu.

„Nieko tokio, išdžiuvo, ne tokių incidentų man teko matyti“, – prisipažino merginoms jokių pretenzijų neturintis A. Penikas.