VSAT atstovai praneša, kad penktadienį, likus maždaug valandai iki vidurnakčio, Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Vištyčio užkardos pasieniečiai vykdė tarnybą prie Vištyčio ežero Vilkaviškio rajono Čižiškių kaimo ribose. Vištyčiu eina Lietuvos ir Rusijos siena.

Pasieniečiai tamsoje pastebėjo ant ežero ledo sniego motociklu besivažinėjančius du asmenis. Priartėję prie jų VSAT pareigūnai paprašė motociklą vairavusio vyro ir kartu pramogavusios moters pateikti privalomus šioje vietoje turėti asmens tapatybės dokumentus.
Vėliau nustatyta, kad tai buvo 45-erių Vilkaviškio rajono gyventojas bei ten pat gyvenanti 30-metė. Dokumentų jie neturėjo. Maža to, pramogautojai nepasirūpino ir privalomais VSAT leidimais, suteikiančiais teisę būti vidaus vandenyse.

Sniego motociklo vairuotojas, be to, neturėjo teisės vairuoti tokią transporto priemonę. Taip pat pasieniečiai išsiaiškino, kad motociklas neįregistruotas nustatyta tvarka, jis nedraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu ir jam neatlikta techninė apžiūra.

Dar VSAT pareigūnai iškart pastebėjo, kad vairuotojas yra neblaivus. Tai patvirtino iškviesti policijos pareigūnai, jam nustatę 1,23 promilės girtumą.

Pažeidėjai buvo pristatyti į Vištyčio užkardą. Dėl Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimų, t. y. būtinų dokumentų neturėjimo, 30-metei Vilkaviškio rajono gyventojai pasieniečiai skyrė administracinę nuobaudą – įspėjimą. Jos bendrakeleiviui įteiktas šaukimas trečiadienį atvykti į Vištyčio užkardą administracinės bylos dėl Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimų nagrinėjimui.

Iš užkardos abu pramogautojus išsivežė policijos pareigūnai, kurie vykdys administracinių bylų teisenas dėl Vilkaviškio rajono gyventojo vairavimo apsvaigus ir be dokumentų.

Sniego motociklas buvo užkeltas ant techninės pagalbos autovežio ir nugabentas į saugomą aikštelę.