Intymūs santykiai su keturiolikmete Dmitrijui B. pridarė bėdų – apie jo bendravimą su paaugle sužinoję policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, o baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad vyras padarė nusikaltimą. Už tai, kad lytiškai santykiavo su 16 metų neturinčia mergina, teismas jam skyrė tūkstančio eurų baudą. Ją nuteistajam leista sumokėti per 10 mėnesių.

Visa ši istorija į viešumą išlindo, kai keturiolikmetė pastojo, o paskui – ir pagimdė kūdikį.

Bylos duomenimis buvo nustatyta, kad Dmitrijus su paaugle intymius santykius palaikė nuo praėjusių metų birželio mėnesio. Teismas konstatavo, kad lytiškai santykiaudamas su šešiolikos metų neturinčia mergina vyras pažeidė nepilnametės seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą.

Kaltę dėl padaryto nusikaltimo Dmitrijus pripažino. Jis pasakojo, kad dar 2013 m. gruodį apsigyveno pas draugus.

„Pagyvenęs kelis mėnesius supratau, kad man patinka jų neįgali dukra, žinojau, kad ji yra tik 14 metų amžiaus, – pareigūnams kalbėjo vyras. – Su ja bendraudamas supratau, kad ir ji man yra neabejinga.“

Vyras sakė, kad intymius santykius su nepilnamete pirmą kartą turėjo vieną 2014 m. birželio naktį, kai su jos tėvu išgėrė šampano.

„Jis nuėjo miegoti, o mergaitė dar nemiegojo, su ja maždaug dvi valandas kalbėjausi apie mūsų santykius, o paskui ėmėme bučiuotis ir pirmą kartą pasimylėjome, – sakė Dmitrijus. – Viskas vyko abipusiu sutikimu, jokios prievartos nenaudojau, nesupratau, kad šie santykiai jai yra pirmi. Ryte atsiguliau į kitą lovą, kad niekas nepamatytų. Po to karto lytinius santykius turėjome dažnai, po kelis kartus per savaitę jos namuose.“

Vyras neslėpė, kad bijojo, jog apie jų draugystę sužinos draugai, todėl su nepilnamete elgėsi taip, kad niekas neįtartų, jog tarp jų kažkas vyksta. „Supratau, kad blogai elgiuosi, bet ją įsimylėjau ir iki šiol myliu“, – tikino jis.

Sužinojęs, kad mergaitė laukiasi kūdikio, vyras nebandė jos išsižadėti, tačiau ši žinia sukėlė tikrą šoką nepilnametės motinai – ši Dmitrijų išvarė iš namų.

„Bet po dviejų mėnesių leido sugrįžti“, – sakė jis. Kai kovą gimė berniukas, Dmitrijus prisiėmė tėvystę ir dabar kartu su nepilnamete motina jį augina.

Tuo metu keturiolikmetė pareigūnams sakė, kad intymius santykius su Dmitrijumi turėjo jo iniciatyva. „Jis man sakydavo, kad esu graži, jam patinku, siūlė draugauti“, – prisipažino paauglė.

Ji sakė, kad sutiko mylėtis su jai į tėvus tinkančiu vyru, nes „buvo įdomu, ankščiau to nebuvo patyrusi“.

„Po to karto Dmitrijus pradėjo man patikti, jaučiau jam simpatiją, jis kas naktį ateidavo pas mane į lovą“, – sakė paauglė.