Specialiojo pasieniečių būrio pareigūnai ties Pamarazių kaimu esančioje miško proskynoje pastebėjo tarp medžių įvarytą krovininį automobilį "GAZ 66", pranešė Pasienio policijos departamentas.

Automobilio kėbulas buvo prigrūstas cukraus maišų po 50 kilogramų - pasieniečiai jų aptiko 82, iš viso - 4100 kilogramų. Visi cukraus maišai buvo be etikečių. Nuo radinio vietos iki valstybinės Lietuvos ir Baltarusijos sienos - maždaug 3 kilometrai.

Prie sunkvežimio buvo palikta pasieniečių pasala, tačiau ji rezultatų nedavė. Kraunant cukraus maišus, pasieniečiams kilo įtarimas, kad automobilyje gali būti įrengta slėptuvė, nes ypač keistai atrodė suvirintos sunkvežimio kėbulo ir kabinos sienelės.

Iškrovus kontrabandinį cukrų, įtarimai pasitvirtino - slėptuvėje rasta trylika 35 litrų talpos plastmasinių talpų su skysčiu, skleidžiančiu alkoholio kvapą. Iš viso aptikti 455 litrai spirito. Pasieniečiai nustatė GAZ 66 savininką. Penktadienį jį buvo ketinama apklausti.

Taip pat nustatyta, kad šis automobilis Lietuvos ir Baltarusijos sieną kirto neleistinoje vietoje - ties Šalčininkų rajono Michališkių kaimu. Kontrabandinis turtas ir automobilis saugomi Vilniaus PPR Gintaro Žagunio užkardoje. Vyksta tyrimas.

Padidinus alkoholinių gėrimų akcizą Baltarusijoje, populiariausia kontrabandine preke Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje tapo cukrus. Šiemet Lietuvos pasieniečiai iš viso sulaikė daugiau kaip 252 tonas kontrabanda į Lietuvą gabento cukraus. Pernai buvo sulaikyta 141 tona.

Šiemet 200 tonų cukraus sulaikyta pasienyje su Baltarusija, likusi dalis - pasienyje su Rusijos Federacijos Kaliningrado sritimi. 50 kilogramų cukraus maišas Baltarusijoje kainuoja apie 80 litų. Nelegaliai per sieną pervežtas cukraus maišas pabrangsta maždaug 30 litų - Lietuvoje už jį prašoma 100 - 110 litų.