26 metų lietuvis į Angliją atvyko ieškodamas darbo. Tačiau vos po metų jis vėl grįžo prie senų darbelių. Lietuvis sunkiai sužalojo ir apvogė du Ramsgeito miesto gyventojus. E.Kalnickis kalės iki gyvos, o jo bendro vis dar ieškoma.

Lietuvio aukomis tapo 45 metų Shaunas Vizzardas ir jo vyresnysis brolis 66 metų Michaelas O‘Dowsas. Du ginkluoti nusikaltėliai įsiveržė į britų namus ir pradėjo reikalauti pinigų. Nuo narkotikų – heroino ir amfetamino – apsvaigęs E. Kalnickis ir jo bendrininkas aukas itin žiauriai sumušė, tuomet iš namų paėmė visus vertingus daiktus ir vienos iš aukų automobiliu paspruko, perspėję brolius niekam neprasitarti apie jų apsilankymą, nes jie esą grįšią ir išžudysią „juos ir jų šeimas“.

Tą patį vakarą viena moteris policijai pranešė, kad į E. Kalnickio namus grįžę du vyrai giriasi įvykdytu nusikaltimu. Tuomet pareigūnai šturmavo nusikaltėlio butą Kliftonvilyje. Pareigūnai lietuvį rado pasislėpusį nešvarių baltinių krūvoje.

Sulaikę lietuvį, pareigūnai išsiaiškino, jog Lietuvoje vyras 2002 metų gegužę, būdamas vos 16 metų, kartu su bendru itin žiauriai nužudė žmogų ir už žmogžudystę bei plėšimą kalėjo septynerius metus. Į laisvę jis išėjo 2009 metų gegužę, po metų atvyko į Jungtinę Karalystę.

Teisėja Adele Williams pareiškė, jog lietuvis laisvės atėmimo bausmės iki gyvos galvos nusipelno, nes nusikaltimą Anglijoje ir Lietuvoje sieja tas pats braižas.

E. Kalnickis savo kaltę dėl plėšimo sunkinančiomis aplinkybės pripažino.