Kaip pranešė Didžiosios Britanijos naujienų portalas "Peterborough today", tikimasi, kad britų detektyvų vizitas į Lietuvą bus naujas postūmis jų tiriamoje byloje.

Kembridžo grafystės policijos vyriausiasis inspektorius Jimas Bambridge'as į Lietuvą atvyks su grupe detektyvų ir vertėjų. Britų pareigūnai ketina apklausti D.Kigo draugus, šeimą, verslo partnerius ir bendradarbius, kad susidarytų geresnį aukos paveikslą. Britų detektyvai į Lietuvą planavo atvykti spalio pradžioje, tačiau šie planai atidėti.

Kaip skelbta anksčiau, už informaciją apie D.Kigo nužudymą buvo paskirta 5 tūkst. svarų (maždaug 25 tūkst. litų) premija ir policijai skambinusieji asmenys suteikė vertingų duomenų.

Britai Lietuvoje tikisi dviejų liudytojų - Alinos Mečislavski ir Vytauto Žutauto - pagalbos. Manoma, kad šie asmenys bendravo su D.Kigu likus kelioms dienoms iki jo mirties. Policija pabrėžia, kad minėti asmenys nebijotų liudyti, nes jie nėra įtariamieji.

Didžiosios Britanijos policija taip pat skelbia pasitikėjimo telefono numerį 01354 606562 bei Operatyvinio tyrimo grupės telefoną: 0845 456 4564.

Anksčiau Lietuvos policijoje apie dešimtmetį dirbęs D.Kigas pastaruoju metu iš Lietuvos į Didžiąją Britaniją vežiojo keleivius ir įvairias siuntas. Manoma, kad D.Kigas mikroautobuse nakvodavo saugodamas krovinį nuo vagių.