Teismas taip pat patenkino Generalinės prokuratūros prašymą pratęsti kardomojo suėmimo terminą Ali Ay iki jo išdavimo Italijai.

Sprendimą išduoti Ali Ay teismas motyvavo tuo, kad Italijos teisinės pagalbos prašyme nurodyti Ali Ay inkriminuojami nusikaltimai yra padaryti tos šalies teritorijoje.

Byloje nėra duomenų, trukdančių išduoti Ali Ay Italijai, už Ali Ay padarytus nusikaltimus jam negresia mirties bausmė.

Vilniaus apygardos teismo sprendimas dėl ekstradicijos gali būti per 7 dienas apskųstas Lietuvos apeliaciniam teismui. Apeliacinio teismo sprendimas bus galutinis ir kasacine tvarka neapskundžiamas.

Ali Ay teismo posėdyje antradienį prieštaravo prokuratūros prašymui išduoti jį Italijai. Jis teigė, kad už nusikaltimus, už kuriuos jį prašo išduoti Italija, jis buvo nuteistas Švedijos teismo ir jau atliko bausmę.

Ekstradicijai prieštaravo ir Ali Ay gynėjas.

Italijos vyriausybės prašymą išduoti Ali Ay Lietuvos Generalinė prokuratūra gavo prieš savaitę.

Italijos pareigūnai prašo išduoti Ali Ay už narkotikų kontrabandą ir laikymą. Ali Ay kaltinamas į Italiją įvežęs hašišo ir heroino. Už tai jis Italijoje yra už akių nuteistas kalėti 30 metų.

"Kategoriškai prieštarauju, kad būčiau išduotas Italijai", teisme sakė Ali Ay.

Į Vilnių Italijos pareigūnai atsiuntė du Veronos teismo nuosprendžius. 1998 metų rugsėjo 24 dieną Veronos teismas už akių nuteisė Ali Ay 20 metų kalėti ir skyrė didelę piniginę baudą už didelio kiekio narkotikų turėjimą.

1999 metų gegužės 27 dieną Veronos teismas Ali Ay piniginę baudą panaikino ir paskyrė laisvės atėmimą 30-čiai metų. Šis nuosprendis buvo irgi paskelbtas Ali Ay nedalyvaujant.

38 metų Ali Ay rugpjūčio 11 dieną sulaikė Vilniaus oro uosto pasienio kontrolės punkto pareigūnai, kai gavo Interpolo Lietuvos nacionalinio biuro patvirtinimą, kad jo, kaip įtariamo narkotikų kontrabanda, terorizmu ir pinigų plovimu, ieško Turkijos policija. Ali Ay už prekybą heroinu taip pat ieškojo Vokietija ir Olandija.

Išduoti Ali Ay prašė ir Turkija, tačiau jos oficialus prašymas pasiekė Lietuvą vėliau, nei Italijos.