Kunigas, vos ne su ašaromis akyse, policininkams skundėsi, kad silaužėliai paėmė iš klebonijos pinigus, nešiojamąjį kompiuterį, keletą kietųjų diskų, o po kelių dienų iš bažnyčios pavogė religines taures ir garso aparatūrą.

Vagystę jis įvertino keliais tūkstančiais zlotų. Šią savaitę vagys su įkalčiais buvo sulaikyti. Pavogti daiktai buvo surasti, tačiau policininkai nustebo, kai kunigo kompiuteryje ir kietuosiuose diskuose surado pedofilinių nuotraukų ir filmų su vaikais iki 15 metų.

Kaip portalui TVN24 pranešė Ostrudos prokuratūros atstovas spaudai Januszas Karczewskis, kunigas buvo sulaikytas ir apklaustas. Iš dalies jis savo kaltę pripažino.

Paiškėjo, jog už pedofiliją kunigas Grzegorzas G. jau buvo teistas 2010 metais. Tada jam buvo skirta 1 metai ir 4 mėnesiai kalėjimo, bausmę atidedant penkeriems metams.

Dabar, prokurorų manymu, kunigui už savo pedofilinius polinkius gresia sėsti į kalėjimą. Kiek ilgam – spręs teismas. Klebonijoje atlikta krata. Įtariama, kad su vaikų pornografija susijusių filmų ir nuotraukų gali būti ir daugiau.

Gegužės 8 d. Varmijos metropolitas arkivyskupas Wojciechas Ziemba kunigą jau nušalino nuo klebono pareigų.