Šios autokatastrofos metu žuvo dvi Lietuvos turistės, dar 38 keleiviai buvo sužeisti.

Dienraštis "Kauno diena" šeštadienį pranešė, kad trisdešimtmetis S. Sadovskis kaltinamas "netyčiniu" autoįvykio sukėlimu, turėjusiu sunkias pasekmes.

Kaltinimas grindžiamas tuo, kad S. Sadovskio pasirinktas greitis neatitiko vietovės kelio sąlygų.

Leistinas greitis avarijos vietoje buvo 80 km/h. Manoma, kad S. Sadovskis važiavo 130 km/h greičiu. Taip pat yra duomenų, kad jis nepasikeisdamas vairavo autobusą 6 valandas, tuo tarpu turistinių autobusų vairuotojams privalu keistis kas keturias valandas.

Lenkijos baudžiamojo kodekso 177 straipsnyje nurodoma, kad jei autoavarijoje žūsta žmogus arba dėl sunkaus sužeidimo praranda sveikatą, ją sukėlęs asmuo gali būti nubaustas nuo 6 mėnesių iki 8 metų laisvės atėmimo.

Nustačius, kad Lietuvos autobuso vairuotojas kaltas dėl įvykio, jis gali būti teisiamas, tačiau, jei paaiškės, jog avarija įvyko dėl techninių kliūčių, kaltinimai bus panaikinti.

Per praėjusį šeštadienį Lenkijoje įvykusią tragediją iš 71 autobusu į Kroatiją vykusio keleivio 2 žuvo, 38 buvo sužeisti. Iki šio Lenkijos ligoninėse gydomi keturi sužeistieji, tarp jų - abu autobuso vairuotojai, patyrę sunkais kojų traumas.

Liepos 1-osios paryčiais dviaukštis kelionių agentūros "Viliota" išsinuomotas autobusas "Setra" ties Mazovijos Tomašovu rėžėsi į dešinėje kelio pusėje esantį kelio aptvarą ir nuvirto nuo maždaug septynių metrų aukščio pylimo.

Tiriant avarijos priežastis, nustatyta, kad sugadintas autobuso tachometras, iš kurio parodymų galima būtų atsekti važiavimo aplinkybes.