Neoficialiais duomenimis, iki šiol po derybų su prasižengėliu policininkai nemažą dalį baudų įsidėdavo į savo kišenę. Eismo taisyklių pažeidėjams Lenkijoje skiriamos nuo 10 iki 500 zlotų (nuo 8,5 iki 4250 litų) baudos.

Nuo lapkričio 1 dienos Lenkijoje įsigalios vadinamasis baudų kainynas. Jame nurodoma, kokią sumą turi sumokėti pažeidėjas už konkretų nusižengimą.

Eismo taisykles Lenkijos teritorijoje pažeidę svetimšaliai baudas mokės grynais pinigais, ir, kaip ironizuoja spauda, "taps pagrindiniu nesąžiningų policininkų pajamų šaltiniu".

Kovodama su korupcija kelių policijoje, Lenkijos vidaus reikalų ir administracijos ministerija imasi ir kitų priemonių. Viena iš jų - provokacija. Policijoje sudarytos kelios grupės, kurios persekios nesąžiningus policininkus. Jos turės teisę duoti kyšį iki 600 zlotų (510 litų).

Kovoti su eismo taisyklių pažeidėjais padės ir technika. Dar šiemet Lenkijos kelių policija už 5 milijonus zlotų (4,25 mln. litų) įsigis radarų. Jie bus įrengiami tose pačiose pavojingiausiose kelių vietose, kuriose vairuotojai papastai viršija greitį.