Ketvirtadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Kauno oro uosto užkardos pasieniečiai iš oro uosto dispečerio gavo informacijos apie incidentą lėktuve, į Kauną skridusiame iš Londono. Pasieniečių buvo paprašyta pagalbos sulaikant orlaivyje saugaus skrydžio taisykles pažeidusį neblaivų 23-ejų Alytaus gyventoją.

Kaip pranešta pasieniečiams, lėktuvo įgulai pradėjus pasiruošimą leistis Kaune, alytiškis atsisakė atsisėsti į savo vietą, bandė patekti į pilotų kabiną, konfliktavo ir nevykdė kitų orlaivio personalo nurodymų. Neapsikentę įžūlėlio patys lėktuvo keleiviai esą ėmėsi jį tramdyti jėga ir surišo.

Dėl šio incidento lėktuvo įgula prieš leidžiantis buvo priversta apsukti papildomą ratą virš Kauno.

Orlaiviui nutūpus į jį pakilo Kauno oro uosto užkardos pasienietis ir policijos pareigūnas. Juos alytiškio elgesiu pasipiktinę lėktuvo keleiviai pasitiko plojimais. VSAT pareigūnas neblaivų vyrą surakino antrankiais ir nuvedė į Kauno oro uosto užkardos patalpas. Pakeliui šis keleivis muistėsi ir keikėsi.

Uždarytas į laikino sulaikymo kamerą alytiškis netrukus užmigo. Atlikus visus formalumus pasieniečiai jį perdavė Kauno policijos pareigūnams, kurie tirs šį incidentą.

Panašus incidentas, kurio metu keleiviai irgi tramdė neblaivų 26-erių lietuvį, į Kauną iš Londono skridusiame lėktuve įvyko ir liepos 7-ąją. Tąkart įgulai pradėjus pasiruošimą leistis, šis keleivis nepakluso nurodymui atsisėsti į vietą  ir prisisegti saugos diržą.

Būta žinių, kad jis pradėjo plūsti lėktuvo įgulą ir jį sudrausminti bandžiusius kitus keleivius, kabinėjosi prie jų. Kai vyro nepavyko įtikinti atsisėsti į vietą ir laikytis skrydžio saugumo reikalavimų, patys keleiviai bandė jį sutramdyti. Esą kilus susistumdymui nepaklusniam lietuviui buvo išmušti keli priekiniai dantys.

Kaune iš lėktuvo pareigūnų vedamas nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis lietuvis nepakluso teisėtiems reikalavimams, todėl pasienietis chuliganui uždėjo antrankius. Kauno oro uosto užkardos laikino sulaikymo kameroje vyras spardė duris, šokinėjo ant patalpoje esančio gulto, neužsičiaupdamas necenzūriniais žodžiais plūdo pasieniečius, jiems grasino. Pasieniečiai jį apramino panaudoję ašarines dujas. 

Kauno policijos pareigūnai dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą.